آشنایی با انواع قطعات ماشین سنگین

به گزارش کامیون نیوز – انواع قطعات ماشین سنگین تاثیر بسیار زیادی بر سلامت و کارایی خودرو داشته و موجب می‌شود که حمل و نقل به بهترین شیوه ممکن صورت بپذیرد. چنانچه به هر دلیلی برای قطعات ماشین سنگین مشکلی ایجاد شده یا خراب شوند، باید در اسرع وقت به تعمیرگاه مراجعه کنید. البته شما می‌توانید انواع قطعات یدکی کامیون و ماشین سنگین را به صورت آنلاین از فروشگاه تهران یکتا نیز خریداری کنید.

از جمله قطعات مهم خودروهای سنگین می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تاخوگراف کامیون

تاخوگراف

تاخوگراف یک قطعه ضروری برای حمل ونقل ماشین سنگین است. این وسیله اطلاعات مهمی مانند سرعت ماشین را در اختیار راننده قرار می‌دهد. با کمک تاخوگراف مدت زمان استراحت و خواب راننده نیز تنظیم می‌شود.

تاخوگراف در دو نوع دیجیتال و آنالوگ وجود دارد.

توربو شارژ ماشین سنگین

توربو شارژ

این قطعه که در ماشین‌‌های سنگین وجود دارد، می‌تواند هوای زیادی را وارد محفظه سیلندر کند. در نتیجه عملکرد و قدرت موتور افزایش می‌یابد. این سیستم توانایی کاهش وزن موتور و بهینه سازی مصرف سوخت، همچنین افزایش راندمان ماشین را دارد. در حقیقت ماشین سنگین‌های توربو شارژ نسبت به سایر ماشین‌ها، سوخت کمتری مصرف می‌کنند. (لازم به ذکر است امروزه در تعدادی از ماشن‌های سواری نیز سیستم توربوشارژ تعبیه شده است.) در مقاله توربو شارژ ماشین سنگین به صورت کامل به اهمیت این قطعه و بررسی آن پرداختیم.

اینترکولر کامیون

اینترکولر

ماشین‌های سنگین با داشتن اینترکولر هوای ورودی را خنک می‌کنند. این عامل موجب می‌شود که عملکرد موتور افزایش پیدا کند. اینتر کولر یک قطعه مهم در ماشین سنگین است که در موتورهای توربوشارژ تعبیه می‌شود. زیرا ماشین‌های توربوشارژ با فشرده کردن هوا، دما را بالا می‌برند. در نتیجه اینترکولر که در قسمت جلویی رادیاتور نصب شده است، مانع از گرم شدن هوا می‌شود. وجود این قطعه برای فصول گرم سال و مناطق گرمسیری ضرورت دارد.

کروز کنترل ماشین سنگین

کروز کنترل

از مهمترین قطعه‌هایی است که در ماشین‌های سنگین مانند کامیون و اتوبوس به کار رفته و توانایی کنترل سرعت خودرو به صورت اتوماتیک را دارد.

سیستم ترمز الکتریکی ebs کامیون

سیستم ترمز ebs یا الکترونیکی

این نوع ترمز که طراحی جدیدی دارد، سیگنال الکترونیکی را ارسال، خطر را اعلام و قدرت زیادی برای ایستادن ماشین را فراهم می‌کند. در حقیقت این قطعه مهم و کاربردی قابلیت نصب بر روی انواع تریلر، کامیون با اتاق‌های ثابت و متحرک و اتوبوس را دارد. در ترمز ebs ترمز کمکی هم زمان با ترمز چرخ‌ها عمل و ماشین را متوقف می‌کند. به همین علت نسبت به ترمز معمولی ایمن‌تر است.

سیستم TCS کامیون

سیستم tcs یا کنترل کشش

وجود این قطعه در ماشین سنگین به اندازه‌ای مهم است که نبود آن خسارات بسیار سنگین و غیرقابل جبرانی را به بار می‌آورد. به خصوص سیستم کنترل کشش در جاده‌های برفی و یخبندان به راحتی می‌تواند مانع از لغزش ماشین شود.

سیستم GPS

سیستم جی پی اس برای آگاهی راننده از موقعیت کنونی ماشین کاربرد دارد. ضمن این که مانع از دزدی و سرقت ماشین سنگین هم می‌شود.

پر مصرف ترین قطعه ماشین سنگین

ماشین‌های سنگین در طی شبانه روز ساعات زیادی را در جاده‌ها به سر می‌برند. این عامل موجب می‌شود که استهلاک برخی از قطعات آن‌ها بیشتر شده و به مرور باید تعویض یا تعمیر شوند. در این بخش از مقاله قصد داریم شما را با پرمصرف ترین قطعات ماشین سنگین آشنا کنیم.

صفحه کلاچ، تسمه پروانه، فیلترها، روغن‌ و لاستیک‌ها جزو کاربردی ترین قطعات می‌باشند. در کنار این موارد، قطعات دیگری نیز وجود دارند که در دسته کاربردی ترین قطعات ماشین‌های سنگین بوده و تعویض آن‌ها به طور مرتب از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

قطعات برقی ماشین سنگین

لوازم برقی هر ماشین از جمله کامیون و اتوبوس، جزء کاربردی ترین قطعات بوده و وظایف منحصربه فردی را بر عهده دارند. چراغ راهنما، شمع، سنسور بنزین، ecu و… در این دسته قرار دارند.

فیلترهای ماشین سنگین

این قطعه از لوازم خودرو در برابر آلودگی‌ها محافظت می‌کند و موجب افزایش طول عمر ماشین سنگین می‌شود. فیلترها به طور مرتب و تقریبا هر 6 ماه یک بار به تعویض نیاز دارند. از جمله فیلتر روغن موتور، هیدرولیک، هواکش، روغن سوخت و…

اجزای هیدرولیک کامیون

اگر در این قسمت بخواهیم پرمصرف ترین‌ها را نام ببریم شامل شیر کنترل، هیدروپمپ، جک هیدرولیک، و همچنین لنت، کالیپر، کمک فنر، دیسک چرخ و… می‌شود. این قطعات در دسته تعمیری‌ها هم قرار دارند و در صورت خرابی سعی می‌شود قطعه اصلی ماشین سنگین را تعمیر کرد.

لوازم یدکی ماشین سنگین

قطعات درگیر با خاک

لاستیک‌ها، تیغه، ناخن و… قطعاتی هستند که به علت ارتباط زیادی و مستقیم با خاک مرتب فرسوده شده و نیاز به تعویض دارند.

قطعات پر مصرف موتوری

گیربکس، شاسی، دیسک، کاسه نمد، بیرینگ و بلبرینگ نیز در دسته قطعات پر مصرف موتوری قرار دارد.

انواع قطعات کامیون

انواع قطعات کامیون

کامیون‌ها خودروهایی هستند که مسافت بسیار زیادی را به حمل بار در جاده‌ها می‌پردازند و بیشتر از 6 تن بار را جا به جا می‌کنند.

در حقیقت این کامیون‌ها به دسته‌های سنگین، متوسط و سبک تقسیم می‌شوند. هنگام تولید و ساخت انواع قطعات کامیون از آهن آلومینیوم و پلاستیک کمک می‌گیرند.

در حقیقت انواع قطعات کامیون شامل موارد زیر می‌شود:

شاسی

شاسی‌ها تاثیر بسیار زیادی بر شکل و اندازه کامیون دارند. درواقع قطعه‌ای است که سایر قطعات مانند موتور، کابین، مخزن سوخت، باتری و فرمان بر روی آن سوار می‌شود.

بلبرینگ

از دو قسمت غلطک و یاتاقان تشکیل می‌شود. ساچمه، یاتاقان، کاسه نمد و واشر اجزای این قطعه مهم در کامیون می‌باشند.

بلبرینگ‌ها می‌توانند اصطکاک ایجاد شده بین دو قسمت در حال حرکت را به حداقل رسانده و آن را آرام کنند.

سوپاپ

یک قطعه مهم است که روی سرسیلندر تعبیه شده و وظیفه کنترل ورود هوا، سوخت و خروج دود را بر عهده دارد.

گیربکس

این قطعه نقش بسیار مهم و اساسی در انتقال قدرت ماشین از جمله کامیون دارد. گیربکس می‌تواند دور موتور و سرعت خودرو را تنظیم کرده و بین سرعت چرخ و موتور تناسب ایجاد کند.

جهت افزایش طول عمر گیربکس باید به طور مداوم آن را چک کرده و اگر نیاز به تعویض روغن داشت فورا آن را انجام داد.

قطعات یدکی ماشین سنگین

 

میل گاردان

این قطعه بسیار مهم در کامیون وظیفه انتقال نیرو از گیربکس به دیفرانسیل را بر عهده دارد.

سپر

سپر بین ماشین‌های سبک و سنگین مشترک بوده و نقش ضربه‌گیر را ایفا می‌کند. در نتیجه در صورت بروز تصادفات میزان خسارت وارد شده به ماشین کاهش می‌یابد.

گلگیر

گلگیر نیم دایره و قوسی شکل است که جنسی از پلاستیک و گاهی فلز دارد. این لوازم یدکی کامیون، از چرخ‌ها نگهداری می‌کنند.

هود

هود وسیله کاربردی و قابل مشاهده‌ای است که از موتور و دیگر اجزای مهم کامیون محافظت می‌نماید.

بوش ریش هوو ژله‌ای

قطعه‌ای کوچکی که وجود آن تاثیر بسیار زیادی بر سلامت ماشین سنگین دارد.

بوش کروی میل خروسک

نبود این لوازم یدکی در ماشین سنگین خسارات زیادی را به بدنه ماشین سنگین از جمله تریلی وارد می‌کند.

واشر لقی‌دار

این قطعه از ماشین سنگین جزو کوچکترین و کاربردی‌ترین لوازم یدکی ماشین است.

درب SAF

این قسمت از ماشین عهده‌دار صحت و سلامت فیزیکی خودرو سنگین است.

رینگ

حلقه فلزی و پهنی است که تایر روی آن قرار می‌گیرد و در تمام خودروهای سنگین کاربرد دارد. رینگ خوب و مناسب می‌تواند تعادل تایر و نگهداری از آن را برعهده بگیرد.

گاردان دامپتراک، صفحه پرافیت گیربکس، جک باکت، صندلی، بخاری، فول چرخ عقب، رله، پلوس، دنده کاریر،‌هاب،‌هاب چرخ جلو، مانیتور و … از دیگر لوازم یدکی ماشین سنگین هستند.

همانطور که مطالعه نمودید هر کدام از این لوازم و قطعات یدکی ماشین سنگین و کامیون نقش بسیار اساسی در کیفیت خودرو و ایمنی راننده دارند. در نتیجه چنانچه هر کدام از این لوازم یدکی ماشین خراب یا فرسوده شود، باید در اولین فرصت اقدام به تعویض یا تعمیر آن‌ها کرد.

مطالب بیشتر

مطالب بیشتر

+ There are no comments

Add yours