همه چیز در مورد بیمه شخص ثالث ماشین سنگین

به گزارش کامیون نیوز – کشور ایران به‌عنوان یکی از کشورهای حادثه‌خیز در بحث حوادث و سوانح جاده‌ای شناخته می‌شود. متأسفانه در طول چند دهه گذشته بیش از نیم میلیون ایرانی در جاده‌های ایران وفات یافته‌اند که آمار بسیار زیادی به نسبت جمعیت کشور محسوب می‌شود. خسارت‌های بسیاری بر خودروها و همچنین زیرساخت‌های جاده‌ای کشور در حین این تصادفات وارد می‌شود. به‌گونه‌ای که جبران این هزینه‌ها اغلب بسیار هزینه بر و مشکل خواهد بود. در چنین شرایطی، استفاده از بیمه شخص ثالث برای انواع ماشین‌های سبک و ماشین سنگین الزامی شده است.

 

قیمت بیمه ماشین سنگین

 

بیمه شخص ثالث ماشین سنگین چیست؟

بیمه شخص ثالث ماشین سنگین نوعی بیمه است که خسارت‌های وارده به اشخاص ثالث را در طول تصادفات رانندگی با ماشین سنگین پوشش می‌دهد. منظور از اشخاص ثالث در طول یک رانندگی، افرادی غیر از صاحب کامیون و یا راننده کامیون خواهند بود. استفاده از این بیمه معمولاً برای جبران خسارت‌های جانی، مالی و حقوقی است که به دلیل حوادث رانندگی به افراد ثالث وارد می‌شوند. حال این افراد ثالث ممکن است در طرف مقابل تصادف بوده و صرفاً سرنشینان یک کامیون نباشند.

 

آیا داشتن بیمه شخص ثالث برای کامیون‌ها اجباری است؟

بله، بر طبق قوانین فعلی راهنمایی و رانندگی ایران استفاده از بیمه شخص ثالث برای انواع خودرو سبک و سنگین الزامی است. بر طبق این قانون تمامی وسایل نقلیه ملزم به برخورداری از این بیمه هستند. حتی در صورت نداشتن چنین حق بیمه‌ای اخطاریه‌هایی برای صاحب وسیله نقلیه ارسال می‌شود. در صورت عدم توجه به این اخطارها، ممکن است که جریمه‌هایی همچون باطل شدن کارت سوخت خودرو و یا باطل شدن کارت هوشمند ماشین سنگین را در پی داشته باشد.

از جمله دلایلی که برای الزامی شدن استفاده از بیمه شخص ثالث ماشین سنگین می‌توان به آن اشاره کرد، ایجاد یک حمایت مالی برای قربانیان حوادث رانندگی بوده است. همچنین می‌توان از این بیمه به عنوان یک منبع حمایتی از فردی که مرتکب یک تصادف غیر عمد می‌شود، قلمداد نمود.

 

مزایای برخورداری از بیمه شخص ثالث ماشین سنگین

برخورداری از بیمه شخص ثالث کامیون مزایای مختلفی را برای صاحب کامیون و راننده در پی خواهد داشت:

پوشش خسارت‌های جانی در تصادفات: در صورت وقوع تصادفات امکان پوشش هزینه‌های درمانی و غرامت‌های ناشی از صدمات جسمی و یا فوت یک فرد پوشش داده می‌شود.

پوشش خسارت‌های مالی در تصادفات: یکی دیگر از مزایای برخورداری از بیمه شخص ثالث را می‌توان پوشش خسارت های مالی در طول یک تصادف دانست. در صورت وارد آمدن آسیب به اموال اشخاص در یک تصادف، سازمان بیمه‌گر موظف به پرداخت خسارت از طرف فرد مقصر در تصادف خواهد بود. البته این را نیز باید در نظر داشته باشید که پرداختی‌ها بر مبنای مبالغ استاندارد انجام می‌شود.

پوشش خسارت‌های حقوقی: شرکت‌های بیمه‌گر موظف هستند تا هزینه‌های حقوقی ناشی از دعاوی غذایی مرتبط با تصادفات رانندگی را برای خودروهای دوره بیمه شخص ثالث پوشش دهند. فرایند بدین صورت است که سازمان بیمه‌گر باید هزینه‌های مربوط به دعاوی قضایی فرد غیر مقصر در تصادف را در صورت احراز مقصر بودن طرف مقابل و رای دادگاه و یا شورای حل اختلاف پرداخت نماید‌‌.

امکان برخورداری از پوشش خسارت‌های اضافی: برخی شرکت‌های بیمه‌گر این امکان را فراهم ساخته‌اند تا در صورت وقوع تصادف، برخی پوشش‌های اضافی را برای خسارت روانی ناشی از حوادث نیز ارائه دهند.

بیمه شخص ثالث کامیون

 

آیا نوع کاربری کامیون در هزینه بیمه نامه شخص ثالث تاثیرگذار خواهد بود؟

بله نوع کاربری کامیون در تعیین هزینه بیمه‌نامه شخص ثالث تأثیرگذار است. عوامل متعددی بر قیمت بیمه شخص ثالث کامیون تأثیر می‌گذارند که یکی از آن‌ها نوع کاربری کامیون است. به‌عنوان‌مثال، کامیون‌هایی که مواد منفجره حمل می‌کنند، موظف به پرداخت ۵۰ درصد حق بیمه اضافه‌تر هستند. همچنین، خودروهایی که مواد سوختی حمل می‌کنند، ۲۵ درصد حق بیمه اضافه‌تر پرداخت می‌کنند.

علاوه بر نوع کاربری، عوامل دیگری نیز وجود دارند که بر هزینه بیمه تأثیر می‌گذارند؛ از جمله ظرفیت بار و سال ساخت کامیون. هرچه ظرفیت بار بیشتر باشد و یا خودرو قدیمی‌تر باشد، هزینه‌های پوشش بیمه افزایش می‌یابد.

 

انواع موارد عدم پوشش بیمه شخص ثالث ماشین سنگین

  • بیمه شخص ثالث کامیون مواردی را که تحت پوشش قرار نمی‌دهد:
  • خسارت‌های وارده به خود کامیون: بیمه شخص ثالث خسارت‌های وارده به خود کامیون را پوشش نمی‌دهد.
  • خسارت‌های ناشی از جنگ و ناآرامی‌های عمومی: هرگونه خسارت ناشی از جنگ، شورش، اغتشاشات و ناآرامی‌های عمومی معمولاً تحت پوشش بیمه شخص ثالث نیست.
  • خسارت‌های ناشی از سوانح طبیعی: خسارت‌های ناشی از سوانح طبیعی مانند زلزله، سیل، طوفان و… معمولاً تحت پوشش بیمه شخص ثالث قرار نمی‌گیرند.
  • خسارت‌های ناشی از استفاده غیرمجاز از کامیون: اگر کامیون بدون اجازه صاحب آن یا بر خلاف قوانین راهنمایی و رانندگی استفاده شود، خسارت‌های ناشی از آن تحت پوشش بیمه شخص ثالث نخواهد بود.
  • خسارت‌های ناشی از مسابقات و رقابت‌ها: هرگونه خسارت وارده در اثر شرکت در مسابقات، رقابت‌های سرعت و مهارت رانندگی تحت پوشش بیمه شخص ثالث نیست.
  • خسارت‌های ناشی از محکومیت‌های جزایی: هرگونه خسارت ناشی از محکومیت‌های جزایی و پرداخت جرائم تحت پوشش بیمه شخص ثالث نیست.

این موارد عدم پوشش بیمه شخص ثالث کامیون را تشکیل می‌دهند و برای جلوگیری از هرگونه سوءتفاهم یا مشکلات مالی در آینده، مهم است که رانندگان و صاحبان کامیون‌ها از این محدودیت‌ها آگاه باشند و در صورت نیاز، پوشش‌های بیمه‌ای اضافی را برای موارد خاص تهیه کنند. برای دریافت اطلاعات دقیق‌تر و جزئیات بیشتر، مراجعه به شرایط و قوانین بیمه‌نامه و یا مشورت با کارشناسان بیمه توصیه می‌شود.

پوشش خسارات تصادفات

 

مدت اعتبار بیمه نامه شخص ثالث ماشین سنگین چقدر است؟

مدت اعتبار بیمه‌نامه شخص ثالث کامیون نیز می‌تواند بر اساس درخواست راننده در بازه‌های زمانی ۳ماهه، ۶ماهه و ۱ساله صادر شود. هزینه کلی حق بیمه کوتاه‌مدت معمولاً بیشتر از بیمه بلندمدت است.

 

قیمت حق بیمه شخص ثالث ماشین سنگین چگونه تعیین می‌شود؟

قیمت حق بیمه شخص ثالث ماشین سنگین بر اساس عواملی مانند نوع وسیله نقلیه، سن وسیله نقلیه، سابقه رانندگی راننده و نوع کاربری کامیون تعیین می‌شود.

بیمه شخص ثالث برای ماشین سنگین

 

مطالب بیشتر

مطالب بیشتر

+ There are no comments

Add yours