به گزارش کامیون نیوز – شرکت معدنکاری استرالیایی فورتسکیو (Fortescue) نمونه اولیه باتری ۱/۴ مگاوات ساعتی را تحویل گرفته است که به زودی در یک کامیون الکتریکی معدن ۲۴۰ تنی استفاده میشود. این کامیون با مشارکت لیبهر (Liebherr) توسعه یافته است و در اواخر سال آزمایش خود را آغاز خواهد کرد.
باتری غولپیکر این کامیون توسط تیم مهندسی متشکل از ۵۰ نفر در شرکت مهندسی پیشرفته ویلیامز (WAE) انگلستان ساخته شده است که در مارس سال گذشته توسط فورتسکیو خریداری شد.
باتری هماکنون به کارگاه فورتسکیو در پرث رسیده است و در واقع از هشت بسته فرعی که به صورت جداگانه خنک میشوند، تشکیل شده که هر کدام شامل ۳۶ ماژول باتری است.
ابعاد بستهی تولید قدرت در هنگام مونتاژ، ۳/۶ در x ۱/۶ در ۲/۴ متر است. طبق گزارش نیواطلس، این اولین باتری کامیون معدن با ذخیره انرژی ۱/۴ مگاوات ساعت به شمار میرود و همچنین اولین باتری با قابلیت شارژ سریع تنها در ۳۰ دقیقه است. سیستم ترمز احیاکننده نیز با حرکت کامیون در سراشیبی، انرژی از بین رفته را پس میگیرد.
در ژوئن ۲۰۲۲، فورتسکیو قراردادی با شرکت چندملیتی آلمانی/سوئیسی لیبهر برای ادغام فناوریهای آلایندگی صفر در کامیون معدن T 264 امضا کرد که هماکنون یک موتور دیزلی ۲،۷۰۰ اسب بخاری دارد. این خودروی الکتریکی قرار است پیش از انتقال به تاسیساتی در پیلبارای استرالیای غربی، برای آزمایش در اواخر سال، دریافتکننده نمونه اولیه سیستم برق ۱۵ تنی باشد.
فورتسکیو یکی از بزرگترین تولیدکنندگان سنگ آهن در جهان است و قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ میزان واقعی آلایندههای زمینی خود را طی فعالیتهای اخیر به صفر برساند. این شرکت قصد دارد با اجرای طرح کربنزدایی ۶/۲ میلیارد دلاری، ناوگان دیزلی خود را با خودروهای برقی مجهز به باتری یا هیدروژن سبز جایگزین کند.
کریگ ویلسون، مدیرعامل WAE در این زمینه گفت:
این سیستم اولین فناوری از بسیاری از فناوریهایی است که میتواند به فورتسکیو کمک کند تا به هدف کربنزدایی کامل خود تا سال ۲۰۳۰ دست یابد. این شرکت صرفاً با انرژی تجدیدپذیر، به جلوگیری از استفاده از مقادیر زیادی سوخت فسیلی در صنعت معدن کمک میکند تا ظرفیت بار خودرو هم به خطر نیفتد.
+ There are no comments
Add yours