مقایسه اتوبوس اسکانیا مارال و درسا

به گزارش کامیون نیوز – سلطان‌ها‌ی جاده که به راحتی و با قیمت مناسب شما را به هرکجا که بخواهید می‌برند و سفر لذت بخشی را برایتان فراهم می‌کنند.

حتما می‌دانید در سال‌ها‌ی گذشته تنها یک مدل اتوبوس در جاده‌ها‌ی بین شهری دیده می‌شد و آن نیز اتوبوس‌ها‌ی 0302 مرسدس بنز بود. اما امروزه انواع اتوبوس‌ها‌ را می‌بینیم که امکانات بسیاری داشته و از نظر راحتی اختلاف چندانی با هواپیما ندارد.

این اتوبوس‌ها‌، با ظاهر بسیار زیبا و چراغ‌ها‌ی رنگارنگ در جاده‌ها‌ دلبری می‌کنند.

قطعا وقتی به یک تعاونی برای خرید بلیط سفرتان مراجعه می‌کنید در کنار بهای بلیط، اسم اتوبوس را پرسیده و با شنیدن آنچه که انتظارش را داشتید، برای خرید مصمم‌تر می‌شوید.

امروزه اتوبوس‌ها‌ی اسکانیا از محبوبیت بسیار زیادی در بین مسافران برخوردار هستند. ما در این مقاله به مقایسه اتوبوس اسکانیا مارال و درسا می‌پردازیم، با تهران یکتا همراه باشید.

اتوبوس اسکانیا

در مقایسه اتوبوس اسکانیا مارال و درسا باید بگوییم که از نظر امکاناتی که دارند مانند مانیتور، اینترنت، صندلی‌ها‌ی راحت، نفوذ صدا و… موجب می‌شوند بتوانید یکی از آن‌ها‌ را برای مسافرت انتخاب کرده و طی مسیر راحت باشید.

برند اسکانیا بعد از اتوبوس ولوو، با مدل‌ها‌ی مختلفی از جمله کلاسیک، مارال، کلاسیک سه محور، مارال سه محور و درسا در جاده‌ها‌ی ایران مشغول به فعالیت است.

تقریبا تمام اتوبوس‌ها‌ی این برند مجهز به تجهیزات لاکچری مانند، مانیتور برای مشاهده فیلم و یا بازی، صندلی‌ها‌ی تخت خوابشو چرم و… هستند. حتی تعدادی از این اتوبوس‌ها‌ مجهز به اینترنت بوده که تاثیر بسیار زیادی بر جذب مسافر دارد. در واقع مسافرت با اتوبوس‌ها‌ی اسکانیا با امکاناتی که دارند، برای اکثر مسافران بسیار جذاب است.

مقایسه اتوبوس اسکانیا و مارال

اتوبوس مارال

اتوبوس مارال سال 1388 در کارخانه عقاب افشان سمنان روی خط تولید رفت. از آن زمان تاکنون حدود 12 سال می‌گذرد و در این 12 سال اتوبوس مارال مرتب در حال تغییر بوده است. به این صورت که اولین اتوبوس‌ها‌، موتور 420 اسب بخار با آلایندگی یورو 3 داشته و کولر جلو بودند. همین اتوبوس با گذشت تقریبا 7 سال داشبورد خود را به روز کرد. ضمن اینکه رادار نیز به امکاناتش اضافه شد. دو سال بعد نیز جدیدترین اتوبوس مارال اسکانیا را در جاده‌ها‌ دیدیم که تند و تیز به سوی مقصد می‌شتافتند. رنگ‌بندی این اتوبوس‌ها‌ زیاد بوده و تعدادی از آن‌ها‌ دو یا سه رنگ هستند که زیبایی خاصی را به آنها بخشیده است.

تفاوت اتوبوس مارال با درسا

اتوبوس درسا

اتوبوس درسا در سال 1392 با افتخار معرفی و در سال 1394به صورت انبوه تولید شد. این اتوبوس مجهز به لوازم و امکانات جدید امروزی بوده و برای مسافت‌ها‌ی طولانی بهترین گزینه است. موتور درسا 400 و 410 اسب بخار و تعداد صندلی‌ها‌ی این اتوبوس ویژه و 25 نفره است.

طراحی اتاق، عدم نفوذ صدا و نوع پنجره‌ها‌ حس امنیت و اطمینان خاطر را به سرنشینان هدیه می‌دهد. هر صندلی اسکانیا درسا به طور جداگانه مجهز به مانیتور با قابلیت اتصال بلوتوث، پخش فیلم و موزیک از طریق هندزفری و هدفون است.

در مقایسه اسکانیا مارال و درسا باید بگوییم محور جلو درسا توانایی تنظیم ارتفاع به صورت دستی و اتوماتیک را دارد. ضمن اینکه مجهز به موج گیر اضافی نیز است. همچنین رنگ‌بندی این اتوبوس بسیار متنوع است. اما رنگ سفید جزو پرطرفدارترین‌ها‌ی آن است.

تا اینجا با خواندن مقاله حتما متوجه شده‌اید که تفاوت اتوبوس‌ها‌ی مارال و درسا که هردو از محصولات پر طرفدار کارخانه عقاب افشان هستند، چندان زیاد نیست.

مقایسه اتوبوس اسکانیا مارال و درسا

در ادامه با جزییات بیشتری به تفاوت اتوبوس مارال با درسا می‌پردازیم.

موتور

درسا شش سیلندر با حجم 12.7 لیتر با قدرت 410 اسب بخار است و به تولید 2000 نیوتن متر گشتاور می‌پردازد. موتور این اتوبوس در آخرین قسمت شاسی نصب شده است.

درسا اتوبوس اینتر کولر و توربوشارژ نیز دارد. موتور اتوبوس مارال نیز 12.7 لیتری و 6 سیلندر با قدرت 410 اسب بخار است و به تولید 2150 نیوتن متر گشتاور می‌پردازد. همچنین دارای اینتر کولر و توربوشارژ است. تنها اختلاف در این قسمت 150 نیوتن متر گشتاور اتوبوس مارال است.

گیربکس

گیربکس 8 دنده‌ای اتومات همراه کلاج اتومات از خصوصیات ویژه درسا است. همچنین مجهز به کروز کنترل، تعویض دنده اپتیکروز(هوشمند) و روغن سردکن گیربکس است. اتوبوس مارال نیز گیربکس 8 دنده‌ای دارد. بدون کلاچ است و تعویض دنده هوشمند و اپتی کروز بوده و توانایی تنظیم اتوماتیک و دستی را دارد.

مقایسه اتوبوس مارال و درسا

سیستم تنظیم ارتفاع

اتوبوس درسا و مارال به صورت دستی قابلیت تنظیم ارتفاع نسبت به جاده را دارند. با این اختلاف که در اتوبوس درسا با افزایش سرعت بیشتر از 40 کیلومتر در ساعت ارتفاع اتوبوس عادی می‌شود. ولی در اتوبوس مارال با افزایش سرعت بیشتر از 30 کیلومتر این اتفاق می‌افتد.

سیستم ایمنی

اتوبوس‌ها‌ی درسا مجهز به ترمز ABS (ضدقفل) و EBS (ترمز الکترونیکی)، ترمز اگزوز، ESP (حفظ تعادل اتوبوس)، TC (سیستم ضد لغزش)، ترمز پنوماتیک دیسکی برای لاستیک‌ها‌ی عقب و جلو هستند و همین شرایط برای اتوبوس مارال نیز وجود دارد.

تنها تفاوت اتوبوس مارال با درسا در بخش سیستم ایمنی مربوط به سسیستم ترمز AEB است که در اتوبوس مارال وجود دارد. همچنین اتوبوس مارال مجهز به درب‌ها‌ی بادی هستند و چنانچه مسافر در بین درب‌ها‌ گیر کند، به طور خودکار باز می‌شود. این در حالی است که درها با افزایش سرعت بیش از 5 کیلومتر نیز به صورت کاملا اتومات بسته می‌شوند.

ظرفیت و ابعاد

تمام اتوبوس‌ها‌ی درسا VIP یا ویژه هستند. به این معنی که تعداد سرنشینان در آنها 25 نفره است. طول این اتوبوس 12548 میلی‌متر، عرض آن 2554 و ارتفاع 3841 میلیمتر درنظر گرفته شده است. ظرفیت مخزن سوخت در اتوبوس درسا 750 لیتر است.

در اتوبوس مارال نیز ظرفیت 25 نفر و مخزن سوخت آن 700 لیتری است.

امکانات و تجهیزات

تمام وسایل نقلیه از جمله اتوبوس‌ها‌ی مارال و درسا مدام در جاده‌ها‌ حضور دارند و به نقاط گرم یا سرد سفر می‌کنند. در نتیجه نیازمند سیستم گرمایشی و سرمایشی مناسب هستند.

اتوبوس درسا سرمایش 49/7 کیلووات دارد. کولر آن جزء قوی ترین‌ها‌ی دنیا بوده و کنوکتا است و ظرفیت بخاری درسا 39 کیلوات است. سیستم گرمایشی آن نیز از نوع بخاری سقفی، بخاری راننده و بخاری ثابت است.

کولر اتوبوس مارال پرقدرت بوده و ظرفیت 39 و 44 کیلو وات دارد. همچنین در قسمت راننده کولری تعبیه شده که سرمایش آن 7 کیلووات است.

در بخش گرمایشی اتوبوس مارال نیز به بخاری راننده، بخاری ثابت و بخاری سقفی مسافر مجهز است. پس با این حساب می‌توان گفت در این قسمت اتوبوس مارال و درسا با یکدیگر تفاوت ندارند.

تفاوت اتوبوس های مارال و درسا

سیستم صوتی و تصویری

در اتوبوس مارال سه مانیتور قرار دارند که دوتای آن‌ها‌ برای قسمت مسافران و دیگری در کابین خواب راننده است. اما در اتوبوس درسا پشت تمام صندلی‌ها‌ یک مانیتور دیده می‌شود که توانایی اتصال به اینترنت و بلوتوث را داشته و امکان مشاهده انواع فیلم و شنیدن موزیک توسط هدفون را برای مسافران فراهم می‌کند.

امکانات مختلف اتوبوس

اتوبوس درسا مجهز به یخچال، سیستم ضد سرقت، اعلام حریق، آینه کنار برقی، قهوه جوش و … است. همین امکانات نیز برای اتوبوس مارال وجود دارد.

در واقع بیشترین اختلاف اتوبوس درسا با مارال در زمینه سیستم تعلیقی است که در اتوبوس درسا وجود دارد و موجب می‌شود ناهمواری‌ها‌ی جاده نتواند راحتی مسافران را برهم بزند. همچنین فاصله صندلی‌ها‌ از یکدیگر بیشتر است که آرامش مسافران را تکمیل می‌کند.

از سوی دیگر در مقایسه اتوبوس درسا و مارال می‌توان به زیبایی و تزیینات درسا اشاره کرد. این اتوبوس مطابق با تمام استانداردهای جهانی بوده و قابلیت صادرات محصول را به خارج از ایران هم دارد.

سخن پایانی

اتوبوس‌ها‌ با امکاناتی که دارند توانسته‌اند اطمینان و آرامش مسافران را فراهم و سفر لذت‌بخشی را برای آن‌ها‌ فراهم کنند. این آسودگی موجب شده است که بیشتر افراد باور نکنند ساخت این اتوبوس‌ها‌ در داخل ایران صورت می‌گیرد.

همان‌طور که متوجه شدید تفاوت اتوبوس مارال و درسا بسیار ناچیز و بیشتر در زمینه تزیینات است. در نتیجه چنانچه قصد مسافرت دارید به راحتی می‌توانید تصمیم بگیرید و یکی از این دو اتوبوس را برای سفر انتخاب نمایید.

مطالب بیشتر

مطالب بیشتر

+ There are no comments

Add yours