به گزارش کامیون نیوز – در حقیقت کمپانیهای سازنده ولوو و بنز توانستهاند امکانات، قدرت و ایمنی را، در این کشندهها به طورقابل توجهی افزایش دهند. همین عامل موجب شده است که بنز و ولوو به دو رقیب قدرتمند نیز تبدیل شوند و به راحتی نتوان یکی را بر دیگری برتر دانست. در نتیجه ما در این مقاله تصمیم گرفتیم به مقایسه کامیون بنز و ولوو بپردازیم.
مقایسه کامیون بنز با ولوو
برای مقایسه کامیون بنز با ولوو در این مقاله جدیدترین تولیدات این دو کمپانی را که شامل بنز آکتروس و ولوو FH16 هستند، انتخاب کردهایم. این دو شرکت رقبای دیرینهای هستند که با استفاده از امکانات روز دنیا توانستهاند بر جادههای داخل و خارج از کشورها حکمرانی کرده و برای رانندگان که در طول شبانه روز ساعات زیادی را به رانندگی میپردازند، محیطی آرام و ایمن را فراهم کنند.
در اینجا قصد داریم ابتدا توضیح مختصری در مورد کشنده آکتروس به عنوان یکی از محصولات برجسته بنز ارائه دهیم.
کامیون مرسدس بنز آکتروس
این کامیون یکی از بهترین و جدیدترین محصولات شرکت بنز (برند آلمانی) و محصول کمپانی دایملر تراکس است. اگرچه اولین آکتروس، سال 1995 وارد دنیای کامیونها شد، اما از آن زمان تاکنون این برند توانسته 5 نسل دیگر را ارائه و روانه جادهها کند.
آخرین نسل از کشنده آکتروس که در سال 2021 تولید شد، مجهز به موتور توربو دیزل است. قدرت آن 435 اسب بخار بوده و حجم موتور 11.9 لیتری دارد. کابین وسیع این غول جاده، بزرگ و جادار است. همچنین امکاناتی نظیر تختخواب راحت و شیک، یخچال، میز تاشو، رادیو، شارژر موبایل، تهویه، نورپردازی، آفتابگیر، و … برای آن درنظر گرفته شده است. گیربکس پاورشیفت 3 بهترین انتخاب برای کشنده آکتروس بود.
کشنده ولوو FH16
در ادامه مقایسه ولوو با بنز خوب است محصولات برند ولوو را نیز بررسی کنیم. همانطور که شاهد هستید ماشینهای ولوو سالهاست که جادههای کشورمان را در مینوردند. این کمپانی با سابقه فعالیت خود را در کشور سوئد آغاز کرد. از جمله نام آشناترین کشندههای ولوو، مدل کامیون FH16 آن است. امکانات و تجهیزات فنی که این ماشین دارد، موجب شده تا در بین کامیون داران پرطرفدار باشد.
موتور این کشنده توربو دیزل و قدرت آن 750 اسب بخار با توان 16.1 لیتری است. گیربکس این کشنده از نوع AT03512D 12، بسیار قوی و دقیق است. کابین ولووFH16 مجهز به یخچال، تختخواب، ماکرویوو، صندلی، بخاری درجا و … است. همچنین برند ولوو برای اولین بار، ترمز الکترونیکی را روی این ماشین نصب کرده است.
مقایسه کشنده بنز آکتروس و ولوو FH16
موتور کشنده آکتروس مدل MB-OM501 LA است و تاثیر مثبتی بر روی قدرت و شتاب آن دارد. اما ولوو اف اچ 16 به موتور دیزلی مجهز است.
همانطور که ابتدای مقاله ذکر شد قدرت موتور کشنده آکتروس 435 اسب بخار با حداکثر گشتاور 2100 نیوتن متر است. در حالی که قدرت موتور کشنده ولوو FH16 750 اسب بخار با حداکثر گشتاور 3550 نیوتن متر است. این اختلاف قدرت بیشتر موتور ولوو را نشان میدهد.
اگر بخواهیم مقایسه کامیون بنز و ولوو را از نظر استاندارد آلایندگی نیز انجام دهیم، نتیجه آن آلایندگی یورو 3 کشنده آکتروس و یورو 6 کشنده FH16 است.
کشنده آکتروس، سیستم تعویض دنده هوشمند از نوع سنکرونیزه دارد. تعویض دنده هوشمند، رانندگی با این کامیون را بسیار آسان و لذت بخش میکند. اما شرکت ولوو گیربکس fh16 را اتومات و از نوع تی شیفت (T- SHIFT) طراحی کرده است.
کامیون بنز آکتروس 18 دنده دارد که در موقعیتهای مختلف قابل استفاده است و امکان رانندگی راحتی را فراهم میکند. همچنین این خودرو مجهز به کلاچ تک صفحهای خشک با عملکننده هیدرولیکی و پنوماتیکی است. ولوو نیز دو دنده از نوع کرال سنگین و فوق سنگین با کلاچ I-SHIFT دوگانه دارد.
سیستم تعلیق ولوو و بنز
یک راه مقایسه ولوو با بنز بررسی سیستم تعلیق محصولات این دو برند است. محور جلو سیستم تعلیق کشنده آکتروس مجهز به فنرهای پارابولیک دو لایه کمک فنر و موجگیر است. سیستم تعلیق محور عقب نیز، فنرهای بادی، کمک فنر و موج گیر دارند. ولوو fh16 نیز مجهز به سیستم تعلیق هوا است.
تجهیزات
کمپانی بنز تجهیزات و امکانات رفاهی زیادی را در کشنده آکتروس قرار داده است. این تجهیزات شامل تهویه مطبوع، نمایشگر دیجیتالی روی داشبورد، نمایشگر دمای هوای بیرون و داخل، صندلی پیشرفته گرامری راننده، تثبیت کننده سرعت، سیستم هشدار دیجیتالی، رادیو پخش، سیستم سرویس نگهداری هوشمند، خنک کننده روغن گیربکس، دریچههای سقفی برق، قفل عرضی دیفرانسیل، قفل درب باک، فیلتر اولیه سوخت دهانه باک، فیلتر جداکننده سوخت از آب، جک 25 تنی، زاپاس بند موقتی، تاخوگراف راننده و بخاری درجا هستند.
ولوو نیز مجهز به بخاری درجا، بخاری آینهای، یخچال قابل تنظیم داخل کابین، قابلیت اتصال بلوتوث، سیستم قابل تنظیم نور داخل کابین، سانروف برقی، سیستم تهویه و قابل تنظیم به صورت دستی و اتوماتیک، سیسم صوتی و مانیتوردار، قفل و جفت دیفرانسیل، صندلی برقی شاگرد و راننده است.
اتاق خواب ولوو و بنز
آکتروس و اف اچ 16 از نظر اتاق خواب در یک رتبه قرار دارند. اما سکوت کابین آکتروس و امکان تردد راحت راننده یکی از موارد مهم این ماشین است. ولوو نیز اتاق خوابی با همین امکانات دارد تنها تفاوت آن با آکتروس در نورپردازی آنهاست. به این معنی که نورپردازی داخلی ولوو بهتر از بنز است. البته کیفیت تختخواب بنز بالاتر از ولوو اف اچ 16 است.
اتاق نشیمن کشنده آکتروس (بنز) در مقایسه با اف اچ برتر و بهتر است. اگرچه در ولوو از مواد باکیفیت در ساخت اتاق استفاده کردهاند اما جادار بودن و نظم اتاق محصولات بنز آن را در رتبه برتری نسبت به خودروهای ولوو قرار داده است.
لذت رانندگی
رانندگی با ولوو به علت استفاده از سیستم تعلیق مستقل، بسیار آسان و همچون رانندگی با یک ماشین سواری است. همچنین وجود آینههای بزرگ نیز، رانندگی را راحتتر میکند. در محصولات بنز به علت وجود امکانات و تجهیزات خوب و استاندارد میتوان بدون آنکه احساس خستگی بر راننده غالب شود، ساعتها رانندگی کرد.
سخن پایانی
کمپانی بنز و ولوو با استفاده از فناوری روز دنیا توانستهاند محصولاتی ر ا به بازار ارائه دهند که تا سالیان سال قدرت و توانایی عبور از جادهها را داشته باشند. البته متاسفانه در ایران به علت وجود مشکلات تحریم واردات آکتروس و ولوو با محدودیت مواجه شده است و حتی این محدودیت در نبود قطعات نیز مشاهده میشود. لازم به ذکر است که نمونههای قدیمی این دو کشنده از نظر کیفیت و قدرت همچنان حرف اول را در بین سایر کشندههای بازار میزنند.
البته در آخر بهتر است بدانید که ولوو تاکنون دو بار مقام بهترین کشنده اروپا را گرفته است. در حالی که کشندههای بنز در هر چهار مدل این مقام را از آن خود کردهاند. این اتفاق برتری بنز نسبت به ولوو را نمایش میدهد.
+ There are no comments
Add yours