دورنمای اقتصادی کشور و وضعیت حمل و نقل جاده ای

به گزارش کامیون نیوز – صنعت حمل و نقل به مانند بسیاری از صنایع کشور با تمام مشکلات و پستی و بلندی هاعلاوه بر حفظ خود توانسته است در تولید خدمت و جابجایی کالا به جامعه و نظام اسلامی مقتدر تر از گذشته خدمت کند.

با این حال تصور می شود ایجاد انسجام در تصمیم گیری های سخت و اجرای درست و کامل و دقیق طرح ها و لوایح در چارچوبی نظام مند در این صنعت باید به دست متولیان امر از جمله وزارت راه و شهرسازی و سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای باشد.

برخلاف بسیاری از صنایع دیگر که در تولید مشارکت مستقل دارند تصور می شود صنعت حمل و نقل جاده ای هنوز نتوانسته است در تولید خدمت و بهره وری ذی نفعان در حمل و نقل مستقل عمل کند. به نحوی که در اجرای طرح ها و برنامه های سخت همچون شفاف سازی نرخ گذاری کرایه حمل ناوگان عمومی و مبحث نوسازی ناوگان فرسوده ،در عمل فرایندهای اجرایی به سمت و سویی دیگر حرکت کند.

بحث مصوبات جدید شورای عالی هماهنگی ترابری 209 که در شفاف سازی نرخ کرایه حمل وخدمات دهی در حمل و نقل جاده ای از چهار سال قبل مطرح شد، با عدم ابطال مصوبات قبلی شورا که موجبات نارضایتی و بروز مشکلات جدی را در حمل و نقل جاده ای ایجاد کرده بود روبرو شد و در شرایطی که هنوز زیرساخت های آن فراهم نشده بود، حمل و نقل را با چالش های جدی رو به رو کرد.

چالش های این طرح با اهتمام فعالان صنفی و متخصصان این عرصه تا حدودی برطرف شد ولی رکن اصلی و مهم این طرح که شفاف سازی در نرخ کرایه حمل و ایجاد توازن بین هزینه سرمایه گذاری و درآمدها و به روز رسانی نرخ کرایه حمل طبق نوسانات نرخ بازار است را هنوز در معرض اجرا قرار نداده است که همین امر ضربه سختی به این صنعت در بحث نوسازی ناوگان و سرمایه گذاری در این حوزه وارد ساخته است.

در این فرایند و با وجود همه مشکلات، دخالت و موازی کاری برخی صاحبان کالا و تجار از قبیل شرکت های بزرگ فولاد، معادن بزرگ تولید مواد اولیه، کارخانجات سیمان و … در بحث تعیین نرخ های کرایه حمل و نقل موجب شده است که قدرت عمل متصدیان حمل و برخی شرکت های حمل و نقل جاده ای در این عرصه تحت الشعاع قرار گرفته و صنعت حمل و نقل جاده ای را به یک آبادی با صد کدخدا مبدل سازد.

تا زمانی که نگاه ما به صنعت حمل و نقل جاده ای نگاه صنعتی در راستای تولید خدمت نباشد و دیدگاه دولت محترم و متولیان امر به حمل و نقل جاده ای به جای صنعت، نگاه دلالی باشد، مشکلات در این حوزه مرتفع نخواهد شد.

باتوجه به دورنمای اقتصادی کشور، وضعیت حمل و نقل جاده ای را چگونه پیش بینی می کنید؟

آیا باید حمل و نقل از پوسته کنونی خود عبور کند و در شفاف سازی نرخ کرایه حمل و هزینه های تحمیلی بر عوامل تولید خدمت و نظارت و اجرای درست قوانین، مستقل عمل کند و در این راستا شرکت های حمل و نقل توانمند را جذب و شرکت های کاغذی را حذف کند یا اینکه همچون دهه های گذشته بر دلالی در حمل و نقل جاده ای پافشاری کند؟

* دبیر انجمن کارگری رانندگان ناوگان جاده ای حمل کالای استان اصفهان

مطالب بیشتر

مطالب بیشتر

+ There are no comments

Add yours