به گزارش کامیون نیوز – وضعیت درآمد رانندگان کامیون همین حالا هم چندان خوب نیست و با مشکل کاهش درآمد و کمبود بار و معضلاتی از قبیل بیمه دست و پنجه نرم می کنند اما این وضعیت ممکن است با ورود رقبای شغلی جدید برای آنها حتی نامطلوب تر از قبل شود.
این طور به نظر می رسد که افزون شدن شاغلان در حرفه رانندگی تریلی و کامیون، و ایجاد رقابت منفی بین آنها که به کاهش درآمد و از بین رفتن انگیزه کار حرفه ای می انجامد، دولت را نیز به فکر خارج کردن بخشی از آنها با تمهید تغییر در شرط سنی رانندگی کامیون انداخته است.
آنچه اکنون بیش از تغییر احتمالی قوانین شرط سنی رانندگی ماشین سنگین موجب دغدغه رانندگان کامیون شده ، شرایط نامساعد درآمدی رانندگان اتوبوس است. وضعیت رانندگان فعال در بخش مسافری جاده ای از مدتها قبل نامطلوب بوده و رانندگان اتوبوس با درآمدهای ناکافی دست و پنجه نرم می کنند. این شرایط موجب شده است که بخشی از رانندگان اتوبوس کار اصلی خود را رها کرده و در پی رانندگی تریلی و کامیون باشند.
بر این اساس تعدادی راننده سنگین از رانندگی اتوبوس دست کشیده و به خیل رانندگان کامیون پیوسته اند و این روند همچنان ادامه دارد. آنها در واقع رقیبان جدید و تازه نفسی برای رانندگان تریلی و کامیون به شمار می آیند. افزایش تعداد متقاضیان رانندگی کامیون می تواند به رقابت آنها منتهی شود و کاهش درآمد فعالان این حرفه را به دنبال داشته باشد.
رانندگان اتوبوس؛ رقیب تازه نفس برای رانندگان کامیون !
سایت ترابران در گزارشی به قلم زینب نورانیان به موضوع کمبود راننده اتوبوس پرداخته و نوشته است: ناکافی بودن تعداد رانندگان در بخش حمل و نقل جادهای مسافری تا حدی جدی است که مدیران شرکتهای تعاونی مسافربری این وضعیت را با واژه «بحران» توصیف می کنند و از نصف شدن تعداد رانندههایشان خبر می دهند. بخشنامه پیش از عید سازمان راهداری مبنی بر دعوت به کار رانندگان بازنشسته هم وضعیت بحرانی رانندگان اتوبوس را تایید می کند.
در بخش دیگری از این گزارش می خوانیم: زنگ خطر کمبود راننده برای ناوگان مسافری بین شهری به صدا درآمده است. شرکت های تعاونی از کمبود راننده گلایه دارند و می گویند بسیاری از رانندگان اتوبوس به سمت ناوگان باری و کامیون رفته ( رانندگان کامیون ) و اتوبوس ها بدون راننده ماندهاند.
مدیرعامل شرکت مسافربری عدل اصفهان نیز در تایید این موضوع گفته است: از سال ۹۷ به بعد که کشور درگیر کرونا شد ریزش شدیدی در تعداد رانندگان بخش جاده ای مسافری داشتیم.
عباس فشارکی، تصریح کرده است: بعد از دوران کرونا، راننده اتوبوسها به سوی رانندگی کامیون رفتند یا (کلا) شغلشان را عوض کردند.
+ There are no comments
Add yours