به گزارش کامیون نیوز – استفاده از کامیون خودران مزایای زیادی هم برای رانندگان و هم برای سیستم حمل و نقل دارد. از جمله:
-
افزایش بهرهوری در حمل و نقل
کامیونهای نیمه خودکار میتوانند عملکرد صنعت لجستیک را هم از نظر بازده سوخت و هم از نظر زمان رسیدن به مقصد، به حداکثر برسانند. البته، این موضوع، به بهترین وجه توسط سیستم تصمیمگیری کامپیوتری انجام میشود. علاوه بر این، استفاده از ناوگان حمل و نقل بسیار کارآمدتر خواهد بود، با توجه به این که تحویل بار به ویژه برای حمل و نقلهای طولانی مدت، به زمان بسیار کمتری نیاز دارد. سیستمهای رانندگی خودکار در کامیون خودران ، به خطاهای مربوط به رانندگی پرخطر نیز پایان خواهند داد. به علاوه یک کامیون خودران همیشه کارآمدترین مسیر را انتخاب میکند.
در این سیستم میتوان کاروان متشکل از چند کامیون ایجاد نمود که به صورت دیجیتال به هم متصل بوده و با کمتر شدن مقاومت هوا، مصرف سوخت بسیار کمتری نیز خواهند داشت ، البته به لطف کامیون های برقی که توسط برخی شرکت ها مانند کامیون برقی ولوو به تازگی وارد بازار شده انداین مورد تا حد قابل قبولی اصلاح شده است. به علاوه سیستم اتوپایلوت در سیستمهای کامیون خودران تسلا و دیگر برندها، طوری طرحی شدهاند که رانندگی و تمام ریزهکاریهای آن به هوش مصنوعی سپرده میشود. در این صورت این سیستم بهترین و بهینهترین انتخابها را حتی در زمان عوض کردن دنده و یا انتخاب مسیر خواهد داشت که هم بر روی کارایی و هم مصرف سوخت تاثیرات بهینه خواهد گذاشت.
-
حرکت در ساعات کم بار
شلوغی ساعات ترافیک و محدودیتهای سفر در شهرهای بزرگ میتواند به طور قابل توجهی بر برنامه تحویل بار، تأثیر بگذارد. یکی از مزایای کامیون خودران بدون راننده این است که میتوانند به راحتی از ساعات کم پیک و با حداقل ترافیک استفاده کنند. به علاوه، رانندگی در تاریکی شب خطرناک است زیرا به سرعت باعث خواب آلودگی در سفرهای طولانی میشود. این موضوع، خطری برای سرمایهگذاری در سیستم حمل و نقل، بار مشتریان، جان راننده و سایر رانندگان در جاده است.
با استفاده از کامیونهای نیمهخودران، ناوگان حمل و نقل میتواند بدون نیاز به پارک کردن در ایستگاه استراحت برای شب، به حمل بار ادامه دهد. به همین ترتیب، کامیونهای نیمهخودران میتوانند به راحتی دادهها و نقشهها را از وب برای پیمایش در خیابانهای شلوغ شهر جستجو کرده و از استرس و تأخیر غیرضروری جلوگیری کنند.
-
سابقه ایمنی بهتر
استفاده از این سیستمها، اشتباهات ناشی از خستگی راننده و یا اشتباهات او را حذف کرده و رانندگی با ایمنی بالاتر و تصادف و قیچی کردن کمتر انجام خواهد شد. با این حال، گزارشهایی از حوادثی گزارش شده است که در آنها با وجود استفاده از فناوری، منجر به تصادفات مرگبار شده است.
هنگامی که کامیون خودران در شرایط استثنایی، از جمله آب و هوای بسیار بد، از دست دادن علائم راهنمایی و رانندگی، ترافیک بیش از حد، شرایط کم نور و… قرار گیرند، ممکن است اشتباهاتی رخ دهد اما این خطاها مسلما از سیستمهای سنتی کمتر خواهد بود.
-
کاهش هزینهها
ایمنی بهبود یافته در سیستمهای کامیون خودران، منجر به تصادف و خسارات کمتر میشود. این موضوع همچنین، باعث صرفهجویی قابل توجهی در هزینههای تعمیر و نگهداری و تعمیرات دورهای میشود. علاوه بر این، مصرف سوخت نیز در این سیستمهای کاهش خواهد داشت البته همانطور که گفته شد خودرو سازان و کامیون سازان در تولید کامیون های جدید از جمله کامیون های نسل جدید اسکانیا خود این مورد را یک از الویت ها خود قرار داده اند. حمل و نقل خودکار توسط کامیون خودران منجر به انقلابی در سیستم حمل و نقل جادهای خواهد شد که تقریباً هم به نفع راننده و هم مدیر ناوگان است.
سطوح مختلف استفاده از فناوریهای کامیون خودران
سطوح استفاده از تکنولوژی در کامیونهای نیمه خودران بر اساس میزان مداخله انسانی مورد نیاز در شش سطح طبقهبندی شده است.
-
سطح ۰ یا اتوماسیون صفر :
چنین وسیله نقلیهای اصلاً اتوماسیون رانندگی ندارد. این بدان معناست که عملکرد خودرو کاملاً بر عهده راننده است. بیشتر کامیونهایی که امروزه در جاده هستند، سطح ۰ در نظر گرفته میشوند.
-
سطح ۱ یا اتوماسیون رانندگی ابتدایی:
کامیونهای سطح ۱ با ابتداییترین شکل اتوماسیون ارائه میشوند که حداقل یک سیستم پشتیبانی، رانندگی را به صورت یکپارچه نظارت میکند. چنین سیستمهایی میتواند شامل کمک الکترونیکی با ترمز، شتابگیری یا حتی کنترل فرمان باشد.
-
سطح ۲ یا اتوماسیون رانندگی جزئی:
کامیونهایی که سطح ۲ هستند باید دارای سیستم کمک رانندگی پیشرفته (ADAS) باشند. چنین سیستمی باید بتواند شتاب، ترمز، یا حتی فرمان را در صورت نیاز به عهده بگیرد. با این حال، راننده باید هوشیار بوده و به طور مداوم بر عملیات رانندگی روی فرمان نظارت کند.
سطح ۳ یا اتوماسیون رانندگی مشروط:
چندین سیستم کمک راننده و هوش مصنوعی (AI) کامیون را کنترل میکنند و در مواقع اضطراری، یک راننده انسانی مسئولیت را بر عهده میگیرد.
-
سطح ۴ یا اتوماسیون رانندگی بالا:
در سطح ۴ نیازی به تعامل انسانی وجود ندارد و فناوری با استفاده از مسیرهای از پیش برنامهریزی شده و محدود شده از طریق مرزهای جغرافیایی، کامیون را از نقطه A به نقطه B میبرد.
-
سطح ۵ یا اتوماسیون کامل رانندگی:
اتوماسیون کامل رانندگی، به کامیون بدون راننده اجازه میدهد تا بدون هیچ گونه تعامل انسانی به هر جایی، در تمام شرایط، برود.
بررسی ۳ کامیون خودران محبوب در دنیا
برندهای معروف و پیشرو در زمینه تولید و ساخت کامیون خودران در جهان، رقابت بسیار تنگاتنگی در این زمینه با هم دارند. مهمترین برندهای تولیدکننده کامیون خودران در جهان و در حال حاضر، این برندها هستند:
- تسلا
- ولوو
- اسکانیا
الیته شرکت های دیگری مانند فریت لاینر به تازگی با به این عرصه نهاده اند اما پیشرو ترین آنها این سه شرکت بزرگ هستند
+ There are no comments
Add yours