به گزارش کامیون نیوز؛ در سال ۲۰۲۰ نسل پنجم کامیون بنز یعنی بنز ۲۰۲۰ رونمایی شد که در همان سال نیز کامیون برتر سال انتخاب شد. کامیون بنز اکتروس ۲۰۲۰ اولینکامیونی در دنیا بود که بدون سیستم اینه با جایگزین دوربین تجهیز گردید.
کامیون اکتروس نسل پنجم به فروش بسیار خوبی در اروپا رسید و در سال ۲۰۲۰ بیشترین سفارش فروش را در میان برند های کامیون اروپایی داشت. ایمنی بالای کابین ،تهیه آسایش و راحتی بینظیر برای راننده، موتور کم مصرف و پر قدرت از مشخصه های اصلی کامیون بنز اکتروس ۲۰۲۰ بود، دو سال بعد یعنی در سال ۲۰۲۲ مرسدس بنز کامیون اکتروس ال را بعنوان فیس لیفتی از اکتروس نسل پنجم ۲۰۲۰ تولید کرد.
اکتروس ال بیشتر از هر کامیون بنز دیگری خبر از آیند و کامیون های هوشمند و مفهومی مرسدس بنز میدهد. اکتروس ال از نظر کابین، موتور، شاسی و گیربکس مشابه با اکتروس نسل پنجم است اما در یک سری بخش های جزئی متفاوت تر شده است. قیمت اکتروس جدید ال فول آپشن در اروپا حدود ۱۷۰ هزار یورو است که اکتروس ال را یکی از گران قیمت ترین کامیون های اروپا تبدیل کرده است.
تفاوت اکتروس ال با اکتروس ۲۰۲۰
در بخش ظاهری اولین مشخصه تغییر چراغ های جلو است که در اکتروس ال کاسه چراغ حذف شده است و یک لنز هوشمند با چراغ دیلایت دار قرار داده شده است؛ در بخش فنی تغییر اصلی مربوط به مصرف سوخت است که ۵ درصد مصرف سوخت و ۱۷ درصد تولید آلایندگی موتور های نسل جدید اکتروس کاهش یافته است.
اکتروس جدید نسبت به یک اکتروس عادی حدود ۳۰ درصد تولید صدای کمتری را دارد. در بخش ایمنی اکتروس تغییرات بسیاری را داشته است به طوری که مرسدس بنز ادعا میکند اکتروس ۲۰۲۲ ال ایمن ترین کامیون دنیا برای سرنشینان است.
آپشن و امکانات اکتروس جدید ۲۰۲۲
اکتروس ال مجهز به سیستمی شده است که در مواقع جاده لیز و یا سر پیچ ها اگر تشخیص دهد کامیون کنترلش از دست راننده خارج شده و در حال واژگونی است بر اساس تنظیم میزان ترمز هر چرخ از واژگونی اکتروس ۲۰۲۲ جلوگیری میکند.
اکتروس ال ۲۰۲۲ دارای سیستمی است که بر اساس فاصله با خودرو جلو سرعت و فاصله خود را تنظیم میکند.
این سیستم ACC و یا کروز کنترل تطبیقی نام دارد که در کامیون های دیگر نیز دیدا میشود اما در کامیون بنز جدید تا سرعت ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت و تا چرخش پیچ جاده تا ۴۵ درجه نیز قابلیت خدمت رسانی دارد که این نیز رکورد برای اکتروس ال بحساب می آید.
اکتروس جدید دارای سیستمی است که ترمز اضطراری و رادار خط خوان را با هم مرتبط میکند به نحوی که اگر کامیون تشخیص دهد خودرو یا مانعی در سر چهار راه از سمت راست به ان نزدیک میشود ترمز اضطراری میگیرد.
چراغ های جلو اکتروس ال زنون قرار داده شده است که بر اساس شدت نور محیط و یا خودرو جلو شدت آن میتواند اتوماتیک تنطیم شود.
اکتروس جدید دارای انواع آپشن رادار خط خوان ،سیستم هشدار نقطه کور ،سیستم ترمز اضطراری،سیستم ترمز ضدلغزش ،سیستم هشدار برخورد مانع از راست،گرم کن و سرد کن صندلی ها،سیستم روشنایی یک جانبه مانیتور صحفه کیلومتر است که هر یک بر اساس درخواست مشتری از کارخانه قابل نصب است، سیستم دوربین بجای اینه در صورت سفارش مشتری اول از کارخانه قابل نصب است.
مشخصات فنی اکتروس جدید
اکتروس ال جدید دارای مشخصات فنی مشابه با اکتروس نسل پنج است. کامیون بنز جدید در دو مدل کابین گیگا اسپیس و مگا اسپیس تولید میشود تا گیگا اسپیس بزرگ ترین سایز کابین را دارد.
موتور های اکتروس جدید میتواند ۴۸۰ و یا ۵۱۰ و یا ۶۳۰ اسب بخاری با توجه به نیاز و درخواست مشتری باشد. فعلا به ایران اکتروس ال ۱۸۵۱ وارد شده است که مشخصات فنی آن را در پایین بیان میکنیم.
موتور اکتروس ال۱۸۵۱
موتور اکتروس جدید از نوع سیزده لیتری شش سیلندر است که ۵۱۰ اسب بخار قدرت و حدود ۲۶۰۰ نیوتون متر گشتاور تولید میکند. استاندارد آلایندگی موتور یورو شش است و این موتور از پاک ترین (از نظر تولید آلایندگی )و بی صدا ترین موتور های دیزلی است که در حال حاضر در اروپا به تولید میرسد. این موتور دارای سیستم توربو شارژر و سیستم ترمز موتور دو زمانه است.
گیربکس اکتروس ۱۸۵۱
گیربکس اکتروس جدید میتواند دنده ایی در مدل های اکتروس جفت دیفرانسیل و اتومات در نسخه های تک دیفرانسیل تولید شود. در نسخه اکتروس ۱۸۵۱ ال تک دیفرانسیل تمام گیربکس ها دارای اینتاردر گیربکس هستند. این گیربکس زد اف اصلی آلمان ۱۲ سرعته اتوماتیک است و نسبت به اکتروس های سری قبل ۳۰ درصد سرعت تعویض دنده آن یافته است.
گیربکس اکتروس ال همچنین میتواند مجهز به سیستمی مشابه با سیستم ISEE ولوو باشد تا بر اساس توپرافی جاده نه در اختیار دارد در صورت حالت اتوماتیک میزان گشتاوری که منتقل میشود را کنترل کند تا مصرف سوخت کامیونکاهش یابد.
تعلیق اکتروس ال۱۸۵۱
تعلیق اکتروس ها در بخش دیفرانسیل جفت بازویی است که از جمله بهترین تعلیق های شاسی است. تعلیق دیفرانسیل سوار بر چهار بالن با اندازه کوچک تر نسبت به نسل های قبلی برای کاهش ارتفاع کامیون است.
تعلیق محور جلو بر اساس درخواست مشتری میتواند فنر و یا بالن باشد. تعلیق اتاق اکتروس ال سوار بر چهار بالن و دو نیم فنر است که قطعا نرمی خوبی را برای رانندگان فراهم می آورد.
معایب اکتروس جدید در ایران
اولین چالش مهم و اساسی کامیون بنز جدید در ایران نبود خدمات این کامیون است. با توجه به اینکه ایرانخودرو دیزل خدمات این کامیون ها و واردات بنز را بعنوان تنها نماینده انحصاری مرسدس بنز در دنیا قبول نکرده است هیچ خدماتی برای این مدل کامیون های جدید در ایران نخواهد بود.
مشکل دیگر حساسیت این کامیون ها به سوخت است و با توجه به اینکه سوخت ایران یورو سه و در برخی نقاط یورو چهار است و استاندارد آلایندگی این کامیون ها یورو شش است و باید سوخت یورو شش مصرف کند قطعا مشکلاتی را خواهد داشت که هنوز مشخص نیست مانند دیگر کامیون های وارداتی مشکل اکتروس جدید در ایران نیز رفع میشود یا خیر.
+ There are no comments
Add yours