به گزارش کامیون نیوز – اگر با لاستیکهای فرسوده رانندگی کنید شتاب اولیه را از دست خواهید داد. بنابراین با تعویض لاستیکهای قدیمی میتوانید اطمینان پیدا کنید که یک تا دو درصد شتاب خودرویتان افزایش پیدا خواهد کرد.
بهبود آیرودینامیک خودرو
شیشههای جمع شده و برداشتن هرگونه لوازم جانبی غیر ضروری به بهبود آیرودینامیک خودروی شما کمک خواهد کرد. اگر میزان هوایی که در زیر خودروی شما جریان پیدا میکند به حداقل برسد شتاب اولیه خودرو بازگردانده خواهد شد.منبع
علت کاهش شتاب خودرو چیست؟
همانطور که راه های افزایش شتاب خودرو را برایتان شرح دادیم میخواهیم شما را با عواملی که باعث کاهش شتاب میشود آشنا کنیم تا حدالامکان با رعایت آنها از افت شتاب خودروی خود جلوگیری کنید.
شل شدن سیم گاز
سیم گاز خودرو به طور مستقیم به دریچه ورود هوا موتور متصل است. در نتیجه هرچه بیشتر گاز دهید طبیعتاً هوای بیشتری هم وارد سیلندرها خواهد شد. امّا شل شدن سیم گاز موجب میشود تا دریچه هوا به اندازه مناسب باز نشود و هوای کافی نیز به داخل سیلندرها راه نیابد. پس در نبود هوای کافی طبیعی است که احتراق موتور نیز قدرت قبل را نداشته باشد.
کثیفی فیلتر هوا
فیلتر هوا شاید جزء سادهترین قطعات خودرو باشد که از گذشته تاکنون ساختار آن تغییر چندانی به خود ندیده است. این قطعه قرار است که با تصفیه هوای ورودی به موتور، احتراق یکنواختی را ایجاد کند؛ امّا به مرور زمان، ذرات گرد و غبار منافذ آن را پر میکنند و موتور برای تنفس هوای مورد نیاز خود تلاش بیشتری میکند. بنابراین، اگر فیلتر هوا تمیز نباشد موتور نمیتواند فس بکشد و در نتیجه خودروی شما شتاب خوبی نخواهد داشت.
خرابی انژکتور خودرو
به هم خوردن ترکیب مناسب سوخت و هوا در درون سیلندر یکی از عوامل کاهش شتاب خودرو است. به دلیل آلودگیهای موجود در سوخت خودرو، دهانه انژکتور به مرور زمان دچار کثیفی یا گرفتگی میشود و سوخت کافی به داخل سیلندرها تزریق نمیشود. در نتیجه مخلوطی نامتوازن به داخل موتور پاشیده میشود که احتراق آن قدرت سابق را نخواهد داشت.
همچنین اگر انژکتورهای سوخت مسدود شده باشند یا نشتی داشته باشند باعث میشود ماشین برای رسیدن به دور بالا دچار مشکل شود و به تبع احتراق ناقص و حتی افزایش بوی سوخت را به همراه خواهد داشت.
خوردگی رینگ پیستون ها
برای یک احتراق مناسب نیاز به حفظ تراکم در بالای پیستون ها داریم که این وظیفه بر عهده رینگ پیستون هاست. اگر این رینگها دچار فرسایش یا خوردگی شوند ترکیب سوخت و هوا پیش از تراکم از راه منافذی که به پایین سیلندر راه دارند خارج میشوند. در نتیجه از میزان سوخت و هوای بالای پیستون کم شده و انفجار ناشی از آن قدرت کمتری خواهد داشت. واضح است که این فرآیند منجر به کاهش شتاب خودرو می شود.
متاسفانه خرابی رینگ پیستون هزینه زیادی به دارندگان خودرو تحمیل میکند چرا که برای تعمیر آن باید موتور به طور کامل باز شود. بنابراین به منظور جلوگیری از خرابی این قطعه توصیه میکنیم از یک روغن موتور مناسب استفاده کرده و به موقع آن را تعویض نمایید.
خرابی سوپاپ های موتور
وجود آثار آلودگی و ذرّات اضافه یا خوردگی بر روی سوپاپ ها نیز میتواند در مرحله تراکم مخلوط سوخت و هوا موجب از دست رفتن بخشی از آن شود. در این حالت سوپاپ ها به خوبی سر جای خود (خروجی و ورودی سیلندرها) قرار نمیگیرند و با بالا آمدن پیستونها به منظور ایجاد تراکم قسمتی از ترکیب سوخت و هوا به یکی از مجراهای مکش یا تخلیه رانده میشود. در نتیجه قدرت انفجار نیز کاهش مییابد که موجب افت توان موتور و کاهش شتاب خودرو میشود.
+ There are no comments
Add yours