حذف ایران از ترانزیت جاده ای آسیای میانه با کمک شرکت های حمل و نقل

به گزارش کامیون نیوز – به گزارش تین نیوز، به دنبال صدور این دستورالعمل تعداد زیادی راننده ترانزیت با صرف هزینه های زیاد ( ۷۰۰ تا ۸۰۰ دلار ) نسبت به اخذ ویزای ترانزیت اقدام کردند اما وقتی برای حمل بار ترانزیت به بنادر جنوبی کشور مراجعه می کنند ، با بی توجهی شرکت های حمل و نقل برای ارایه بار مواجه می شوند.

یکی از رانندگان ترانزیت آسیای میانه با ارسال فیلم پیوست به خبرنگار ما گفت: در بندرعباس تعداد زیادی راننده کامیون دارای ویزا برای بارگیری کالا معطل هستند اما شرکت های حمل و نقل از ارایه بار و بارگیری آنها سر باز می زنند.

او افزود: شرکت های حمل و نقل از رانندگان ترانزیت ایرانی دارای ویزا می خواهند بار را تا مرز سرخس حمل کرده و در آنجا پس از تخلیه بار، ادامه حمل کالا به وسیله کامیون های ترکمنستانی انجام شود در صورتی که با حمل کالا توسط رانندگان ترانزیت ایرانی ارز به کشور وارد می شود.

وی با بیان این که چه نهاد یا سازمانی هزینه ای که برای اخذ ویزا پرداخت کرده اند را جبران می کند،  ادامه داد: دلیل عدم ارایه بار به ناوگان ایرانی، منفعت طلبی شرکت های حمل و هزینه ای است که کامیون های ترکمنستان از شرکت ها دریافت می کنند که کمتر از مبلغ کامیون های ایرانی است.

وی در مورد دلیل ارزان تر بودن حمل کالا توسط ناوگان ترکمنستان گفت: دلیل ارزان تر بودن، هزینه هایی است که از بندرعباس تا مرز سرخس از سوی رانندگان ایرانی پرداخت می شود و کامیون های ترکمنستان آنها را نمی پردازند زیرا بار را از سرخس بارگیری می کنند.

این راننده ترانزیت تاکید کرد: معطلی در بنادر جنوبی، توقف های طولانی، هزینه تن کیلومتر، تحمل مشکلات و … همه برای رانندگان ایرانی است و بار آماده از سرخس و درآمد آن با کمک شرکت های ایرانی نصیب ناوگان ترکمنستان می شود.

او ادامه داد: عدم ارایه بار ترانزیت به رانندگان ایرانی در حالی صورت می گیرد که به طور کلی کالا باید توسط ناوگان کشورهای مبدا و مقصد بارگیری و حمل و تخلیه شود چرا که در صورت بروز حادثه برای ناوگان کشورهای میانی ( غیر از ناوگان کشور مبدا یا مقصد) ، بیمه هم هزینه ای پرداخت نمی کند اما شرکت های حمل و نقل برای سود و منفعت خود از ارایه بار ترانزیتی به ناوگان ایرانی طفره می روند.

به گفته وی با این اقدام شرکت های حمل و نقل، عملا ترانزیت جاده ای ایران از بین خواهد رفت و ایران از گردونه ترانزیت آسیای میانه حذف خواهد شد.

مطالب بیشتر

مطالب بیشتر

+ There are no comments

Add yours