مقایسه تسلا سمی الکتریکی و مرسدس eActros 600

به گزارش کامیون نیوزکامیون eCascadia فریت لاینر و کامیون الکتریکی VNR ولوو نیز از طراحی و مشخصات فنی فوق العاده‌ای برخوردار هستند که بهراحتی می‌تواند با این کامیون تسلا رقابت کند. به گفته مدیر مهندسی تسلا، دن پریستلی، این کامیون همچنان به طور آزمایشی تولیدمی‌شود و تاکنون حدود ۷۰ دستگاه آن عرضه شده که عملکرد و برد برتر نسبت به هر کامیونی دارند.

با این حال، این روزها هیچ چیز در رده کامیون های کلاس ۸ ثابت نمی ماند زیرا کمپانی‌های زیادی با صرغ زمان و انرژی و پول بافناوری ها و تکنولوژی های پیشرفته مدام درحال تولید و طراحی محصولات جدید هستند.

شرکت بزرگ دایملر تراک نیز به تازگی یک کامیون برقی کلاس ۸ به نام مرسدس بنز eActros 600 را در بازار اروپا راه اندازی کردهاست که با طراحی و مشخصات چشمگیر خود می‌تواند با کامیون تسلا سمی الکتریکی مقایسه شود.

مقایسه کامیون الکتریکی تسلا سمی و کامیون مرسدس بنز eActros 600

کامیون تسلا سمی با برد ۸۰۴ کیلومتر و وزن ۳۷ تن و مجهز به پک باتری ۱۰۰۰ کیلووات ساعتی است که حدود ۱٫۷ کیلووات در هرکیلومتر مصرف می‌کند.

کامیون مرسدس بنز eActros 600 جدید دارای سه پک باتری لیتیوم یون فسفات (LFP) با ظرفیت کل ۶۲۱ کیلووات ساعت و ظرفیت۵۹۰ کیلووات ساعت است و به گفته کمپانی دایملر این پکیج انرژی کافی برای راندن این کامیون اروپایی تا ۴۹۸ کیلومتر را فراهم میکنند. که به این معنی است که میزان مصرف انرژی کامیون الکتریکی تسلا سمی فاصله چندانی با این مدل کامیون مرسدس بنز ندارد ومعادل ۱٫۹ کیلووات در هر کیلومتر است.

کامیون مرسدس بنز eActros 600 با وزن ۳۹ تن، وزن بالاتری نسبت به کامیون تسلا سمی دارد.

کامیون الکتریکی تسلا سمی دارای سه موتور الکتریکی با مجموع قدرت بیش از ۱۰۰۰ اسب بخار بوده و کامیون مرسدس بنز eActros 600 دارای دو موتور قدرت ۵۳۶ اسب بخار و نهایتا ۸۰۵ اسب بخار می‌باشد.

همچنین کامیون الکتریکی تسلا سمی مجهز به گیربکس چهار سرعته و کامیون مرسدس بنز Actros e600 مجهز به این گیربکس و پنجسطح مختلف از سیستم Regen می‌باشد.

این کامیون مرسدس بنز مجهز به سیستم ناوبری ماهواره‌ای و دوربین‌ها بوده تا به طور خودکار خروجی و انتقال نیرو را تنظیم کند تاکارآمدترین نوع عملکرد را ارائه دهد. دو سیستم انتقال قدرت اختیاری نیز برای کامیون طراحی شده که یکی اجازه می دهد تا تجهیزاتهیدرولیک یا مکانیکی این کامیون مانند تریلرهای شیروانی کار کند و دیگری برق AC دارای یک اینورتر است که جریان مستقیم شبکهولتاژ بالا را به جریان متناوب تبدیل می‌کند تا بدنه‌های یخچال یا تریلرهای یخچال‌دار عملکرد درستی داشته باشند.

کامیون تسلا تا ۷۵۰ کیلووات با سوپرشارژرهای ویژه تسلا شارژ می‌شود که به این معنی که باتری ۱۰۰۰ کیلووات ساعتی آن را میتوان در عرض ۳۰ دقیقه تا ۷۰ درصد و در ۹۰ دقیقه تا ۱۰۰ درصد شارژ کرد.

کامیون مرسدس بنز eActros 600 نیز تا ۴۰۰ کیلووات با شارژرها شارژ می‌شود و امکان شارژ ۱۰۰۰ کیلوواتی را در زمان راهاندازی سیستم شارژ MCS مگاواتی اروپا فراهم می کند. با استفاده از سیستم MCS دایملر می‌توان گفت باتری این مدل کامیونمی‌تواند در عرض ۳۰ دقیقه از شارژ ۲۰ درصدی به ۸۰ درصد شارژ برسد.

به گفته تسلا، کامیون الکتریکی سمی در طول سه سال تا ۲۰۰ هزار دلار در هزینه سوخت برای اپراتورهای حمل‌ونقل صرفه‌جوییمی‌کند. همچنین به گفته کمپانی دایملر، کامیون مرسدس بنز eActros 600 با وجود قیمت خریدی که حدود دو تا دو و نیم برابر بیشتراز نمونه دیزلی خود دارد، طی پنج سال یا پس از طی ۵۹۸۵۴۸ کیلومتر، صرفه جپیی بیشتری نسبت به یک کامیون دیزلی دوربرد خواهدداشت. همچنین این کامیون مرسدس با همان استاندارد دوام آکتروس معمولی ساخته شده است، که به این معنی است که طی ۱۰ سالکارکرد، نزدیک به ۷۵۰۰۰۰ مایل را طی می‌کند و حتی بعذ از آن نیز باتری آن وضعیت سلامت LFP تا ۸۰ درصد دارد. البته کامیونمرسدس بنز eActros 600 که در حال حاضر به فروش می رسد و در پایان سال ۲۰۲۴ در آلمان به تولید کامل می رسد، یک کامیونکلاس ۸ است که برای اروپا طراحی شده است. اما نکته کلیدی که باید به خاطر بسپارید این است که برندهای آمریکایی دایملر تراک،فریتلاینر و وسترن استار، به فناوری‌های پیشرانه و باتری استفاده شده در کامیون مرسدس ۶۰۰ دسترسی دارند و با تجربه زیادی کهدر ساخت کامیون‌های دوربرد آمریکایی دارند، هر کامیون برقی این کمپانی‌ها در آینده می تواند یک چالش واقعی برای کامیون الکتریکیتسلا سمی باشد.

مطالب بیشتر

مطالب بیشتر

+ There are no comments

Add yours