به گزارش کامیون نیوز – واردات انواع کشنده در طول سالهای اخیر باعث شد تا بازار کشور ما از نظر انواع کشندههای تک محور به نوعی به اشباع برسد. با این حال، کاربریهای دیگری از کامیونها همچون کمپرسی ها هنوز نوسازی نشده و بهترین مدل موجود در بازار کامیون کمپرسی، اف ام ایکس ۴۶۰ ولوو بود. مدتی است که نسخهای از کامیون مرسدس بنز آروکس وارد کشور شده است که به نیاز شدید صنایع و معادن کشور در این حوزه پاسخ دهد.
کامیون بنز آروکس به نوعی مابین اکتروس و اکسور است و عمدتاً برای کاربریهای کمپرسی مورد استفاده قرار میگیرد. این کامیون در انتخابهای مختلفی از بابت محور، اتاق، شاسی، موتور و گیربکس تولید میشود. همچنین قیمت این کامیون نیز بین ۹۰ تا ۲۱۰ هزار یورو بسته به مدلها و امکانات مختلف خواهد بود. البته با توجه به مدلی که وارد کشور ما شده است میتوان حدس زد که قیمت این مدل در حدود ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار یورو در حالت پایه باشد. در ادامه به نحو بهتری با این کامیون آشنا خواهید شد.
مشخصات فنی بنز آروکس ۴۰۴۸
کامیون بنز آروکس ۴۰۴۸ در نسخه وارد شده به کشور ما از مشخصات فنی چشمگیری بهره میبرد. اگر با سیستم نامگذاری کامیونهای بنز آشنایی داشته باشید، عدد ۴۰۴۸ چندان بی معنا هم نیست. عدد ۴۰ به معنای حداکثر وزن ناخالص این کامیون است. البته برای رده کاربری سنگین که کامیون بنز آروکس برای آن تولید شده است، چنین عددی عملاً بیمعناست. در بسیاری از کشورهای دنیا این کامیونها میتوانند وزنهای بسیار بیشتری را تحمل کنند. اگر به یوتیوب سر بزنید، کلیپهایی را از حمل بارهای بیش از ۱۰۰ تن توسط این رده از کامیونها را مشاهده خواهید کرد.
عدد ۴۸ نیز به نوعی نشان دهنده قدرت موتور این کامیون است. موتور این کامیون توانایی تولید ۴۸۰ اسب بخار قدرت را دارد. این قدرت از یک موتور شش سیلندر خطی گرفته میشود که به کمک سیستم توربو شارژ قادر به ایجاد چنین قدرتی شده است. موتوری که برای این کامیون استفاده شده است، OM471 نام دارد. این موتور دارای ظرفیت ۱۲.۸ لیتر است که با استانداردهای آلایندگی مختلفی تولید میشود. بدین صورت که امکان سفارش نسخههای یورو ۳ تا یورو ۶ از این موتور برای کشورهای مختلف فراهم گردیده است. در کشور ما نیز انتظار میرود تا از نسخههای یورو ۴ این کامیون استفاده شود.
گیربکس کامیون بنز آروکس ۴۰۴۸
کامیون بنز آروکس ۴۰۴۸ در نسخههای عادی با کاربری سبکتر و با گیربکس اتوماتیک عرضه میشود. این گیربکس که پاورشیفت ۳ نام دارد، یک گیربکس کاملاً کارآمد و دقیق است که توانایی تعویض دندهها را با سرعت بالا و کمترین اتلاف انرژی انجام میدهد. برای کاربریهای سنگینتر، شرکت مرسدس بنز از یک گیربکس ۱۸ دنده دستی هم استفاده کرده است. این گیربکس ساخت شرکت آلمانی زد اف بوده و گیربکس بسیار قدرتمندی است.
انتظار میرود که نسخههای وارد شده به کشور ما به دلیل کاربریهای سنگینتری که خواهند داشت، با گیربکس دستی عرضه شوند. این گیربکس، توانایی تحمل بیش از ۲۴۰۰ نیوتن متر گشتاور را دارد. در ضمن ممکن است که گیربکس این خودرو مجهز به اینتاردر باشد یا اینکه بدون این تکنولوژی عرضه شود. در صورتی که پس از خرید چنین کامیونهایی قصد دارید تا در مسیرهای کوهستانی رانندگی کنید، شاید بهتر باشد تا کامیون شما به ترمز گیربکس یا اینتاردر نیز مجهز باشد. این سیستمها میتوانند ایمنی رانندگی در مسیرهای کوهستانی را به نحو بهتری تامین کنند. البته این کامیون علاوه بر ترمز موتور و گیربکس به ترمز تپه و سیستمهایی همچون تنظیم خودکار بار لاستیک شیپ سنج نیز میتواند مجهز شود.
دیفرانسیل بنز آروکس ۴۰۴۸
نسخهای که از کامیون بنز آروکس ۴۰۴۸ به کشور ما وارد شده است، با یک آرایش سه محور عرضه شده است. نکته جالب درباره این آرایش در این است که در کامیون بنز آروکس هر سه محور جلو و عقب محرک هستند. بدین صورت که علاوه بر دو محور عقب، یک محور جلو نیز که قابلیت فرمان پذیری نیز دارد، در صورت فعال شدن دیفرانسیل میتواند به عنوان محرک عمل کند. دیفرانسیلهای کامیون بنز آروکس توانایی تنظیم در حالتهای مختلف را دارند. بدین صورت که امکان تنظیم به صورت تک دیفرانسیل، دو دیفرانسیل و حتی سه دیفرانسیل برای این کامیون وجود دارد.
+ There are no comments
Add yours