لکوموتیو باری آینده برای اروپا، FFL4E

به گزارش کامیون نیوز – به نوشته سایت اتحادیه جهانی راه آهن ها، UIC، ائتلاف بین راه آهن های اروپایی در طرح RFF (Rail Freight Forward) متعهد شده اند آثار منفی حمل بار و جابجایی بر کره زمین را با نوآوری و حمل و نقل هوشمند به شدت کاهش دهند که UIC هماهنگ کننده آن است. چشم انداز مشترک این کشورها که راه آهن ستون فقرات حمل و نقل چندوجهی و لجستیک سبز آنها می باشد، افزایش سهم بار ریلی از ۱۸ درصد کنونی به سهم ۳۰ درصد تا ۲۰۳۰ است (تین نیوز / کد خبر ۲۵۹۴۱۵).

صفحه ۴۲ گزارش رولندبرگر به سهم ریلی بار چند کشور در ۲۰۱۵ (سوئیس ۳۶، کانادا ۷۱، روسیه ۸۵ …) اشاره و سهم ایران را ۱۲ درصد اعلام نموده است (تین نیوز / کد خبر ۲۴۰۴۳۳).

– از سال ۲۰۰۸، بازار حمل و نقل ریلی هنوز از رکود جهانی بهبود نیافته و حاشیه سود در بخش راه آهن در سراسر اروپا کاهش یافته است. در ۱۵ سال گذشته رقبا با نوآوری توانستند ظرفیت خود را افزایش دهند، شناورهای داخلی ظرفیت حمل و نقل خود را ۱۵۸ درصد و کامیون ها ظرفیت خود را تا ۵۰ درصد بالا برده اند، در حالی که حمل و نقل ریلی بار تنها ۳ درصد آنهم با افزایش طول قطارها  از۷۲۰ به ۷۴۰ متر افزایش داده است. پروژه  SHIFT2RAIL IP5 این مشکل را با ایجاد چشم اندازی برای عملیات حمل و نقل ریلی آینده که کیفیت و کارایی بیشتری را ارائه و به طور همزمان ساختار هزینه کلی را بهبود می بخشد، رفع می کند.

– در این زمینه، شرکت های بمباردیر، فوله، راه آهن آلمانDB ، AVL و …، پروژه لکوموتیو باری آینده برای اروپا (FFL4E) را با هدف توسعه فن آوری های کلیدی برای لکوموتیوهای باری کارآمد، انعطاف پذیر و ارائه خدمات رقابتی، تعریف کرده اند.

– مهمترین رویکردها در پروژه FFL4E ، افزایش طول قطار از ۷۴۰ به ۱۵۰۰ متر است (قطار طویل) که به دلیل محدودیت ظرفیت قلاب ها با استفاده از سیستمی مشابه لکوترول که در ۱۳۷۰ برای لکوموتیوهای GE ایران خریداری شده بود، دارای قابلیت سیر خطوط فرعی پایان مسیر با افزودن موتور دیزل LM (Last Mile) یا باتری برای کشش، در لکوموتیوهای برقی است.

– سیستم رانش آخرین مایل (LM) بر روی یک لکوموتیو برقی خط اصلی، یک نوآوری دگرگون ساز موفق است  که مشتریان را از اپراتورهای عملیات مانور بی نیاز می کند، با این روش قطارهای باری سنگین در خطوط غیربرقی کوتاه پایانی جابجا می شوند.

– افزایش طول قطار به عنوان یکی از روش های افزایش ظرفیت خطوط، همواره مورد استفاده کشورهایی مانند آمریکا، کانادا، برزیل، استرالیا، آفریقای جنوبی، چین و … بوده است ولی اخیرا حتی کشورهای اروپای غربی که بیشتر در بخش مسافری فعال هستند نیز این راهبرد را برگزیده اند، گزینه کنونی ۱۵۰۰ متر (پروژه ماراتون) با وزن حدود ۴۰۰۰ تن برآورد شده است (ظرفیت ۱۷۵ درصد ).

– بخش نتیجه گیری پروژه SHIFT2RAIL، یکی از مهمترین ارکان این پروژه را لکوموتیو هیبرید معرفی می کند (با تاکید بر ضرورت افزایش توان و نیاز به لکوموتیوهای ۶ محوره برقی- دیزلی با امکان ذخیره توان، ص ۴).

– با گذشت بیش از شصت سال از کار لکوموتیوهای مسافری دوگانه (FL9) با برق ریل سوم (مانند مترو) و یک دهه از طراحی و عرضه لکوموتیوهای دوگانه الکترو دیزل سرعت ۲۰۰ برای بخش مسافری آمریکا (ALP-45DP) با دو موتور دیزل با قدرت ۲۷۰۰ کیلووات و قدرت برقی ۴۰۰۰ کیلووات و سپس ساخت و عرضه لکوموتیوهای برقی LM و کارایی بسیار خوب آنها در جابجایی مستقیم قطارها تا خطوط فرعی مشتری که غالبا برقی نیستند، اکنون رویکرد شرکت های ریلی لکوموتیوهای دوگانه باری است (گام جدید آلمان با زیمنس، تین نیوز / کد خبر ۲۴۲۶۴۳) تا بدون تغییر لکوموتیو در مسیرهای ترکیبی برقی و غیربرقی شبکه، قطارها را جابجا نمایند (اخیرا شرکتی در ترکیه این نوع لکوموتیو را به کارگرفته و شرکتی دیگر هم برای خرید اقدام کرده است).

– نیاز و برنامه خرید ۵۵۰ لکوموتیو (تین نیوز / کد خبر ۲۵۷۹۷۰) و برنامه جدید راه آهن برای برقی سازی را می توان به بستری برای خرید لکوموتیوهای دوگانه برقی- دیزلی تبدیل کرد تا علاوه بر رفع نیاز راه آهن به لکوموتیو، کاهش هزینه خرید و کاهش هزینه حمل و نقل، ظرفیت صنایع داخلی نیز در ساخت لکوموتیو بیشتر به کار گرفته شود (تحول و جهش ریلی تین ۲۵۸۷۱۱).

– قابلیت پیش بینی شده و امکان تبدیل لکوموتیوهای آلستوم به برقی یا برقی دیزلی ۶ مگاوات و سابقه ساخت این لکوموتیو در کشور را می توان زمینه ساز رشد سریع راه آهن قرار داد (همزمان با برقی سازی مسیرهای پرفراز، خطوط نیمه برقی، تین نیوز / کد خبر ۲۴۶۸۵۹).

مطالب بیشتر

مطالب بیشتر

+ There are no comments

Add yours