کامیون BMC | آشنایی با مشخصات فنی و امکانات

به گزارش کامیون نیوزکامیون BMC نتیجه تلاش‌های دولت ترکیه با همکاری شرکت خودروسازی بریتانیا در راستای تولید کامیون در ترکیه بوده است. هرچند که این شرکت در ابتدا به مونتاژ محصولات انگلیسی در شهر ازمیر ترکیه می‌پرداخت، امروزه به عنوان یک شرکت مستقل در حوزه تولید ماشین سنگین فعالیت می‌کند. این شرکت در سال ۱۹۶۴ در شهر ازمیر تشکیل شد و مدل‌های مختلفی را در حوزه کامیون، کشنده و کامیونت تولید کرده است. در این مقاله از فرهان دیزل قصد داریم تا شما را با انواع کامیون BMC آشنا کرده و به بررسی مشخصات فنی هر یک به طور خلاصه بپردازیم.

کامیون بی ام سی

آیا کامیون BMC در کشور ما هم عرضه شده است؟

بله. برخی نسخه‌ها از کامیون BMC در طول دهه‌های اخیر به کشور ما عرضه شده است. این کامیون‌ها در نسخه‌های کشنده و کمپرسی بوده‌اند و در آن زمان استقبال مناسبی از این کامیون‌ها انجام شد. با این حال، عرضه این کامیون‌ها در کشور به تعداد بسیار زیادی نبوده و نسخه‌های جدید این کامیون به بازار ما عرضه نشدند.

جدیدترین مدل‌های کامیون BMC

در ادامه قصد داریم تا شما را با جدیدترین مدل‌های کامیون BMC آشنا کنیم. همچنین به بررسی کلی مشخصات فنی هر مدل خواهیم پرداخت.

کشنده TGR 1846

یکی از جدیدترین مدل‌ها بین انواع کامیون BMC که در نقش کشنده به فعالیت خواهد پرداخت، مدل TGR ۱۸۴۶ است. این کشنده به عنوان جدیدترین کشنده کشور ترکیه شناخته می‌شود که مشخصات بسیار مناسبی دارد. این کشنده در دو نسخه سقف کوتاه و سقف بلند عرضه می‌شود و کابین این کشنده دارای دو تخت خواب برای راننده و سرنشین کناری است.

کشنده TGR 1846

کشنده مربوطه در بخش فنی از یک موتور شش سیلندر خطی استفاده می‌کند که ساخت شرکت فیات ایتالیا است. این موتور حجم تقریبی ۱۱ لیتری دارد و حداکثر قدرت آن ۴۶۰ اسب بخار است. این قدرت در دور موتور ۱۹۰۰ در اختیار راننده بوده و گشتاور تولیدی نیز ۲۱۵۰ نیوتن متر است. این گشتاور در دور موتور ۱۰۵۰ تا ۱۵۵۰ دور بر دقیقه در دسترس قرار می‌گیرد. گیربکس استفاده شده در این کشنده نیز از نوع ۱۲ سرعته ساخت شرکت ZF در سری ترکسون است. این گیربکس به صورت اتوماتیک بوده و امکان سفارش نسخه اینتاردر دار نیز وجود دارد.

کامیون باری TGR 1832 (4×۲)

کامیون BMC در نسخه باری در سه مدل شاسی تولید و عرضه می‌شود. نسخه اول با آرایش شاسی تک دیفرانسیل عرضه می‌شود که این کامیون دارای کابین بدون جای خواب است. این کامیون در کاربری‌های باری، یخچال‌دار، سقف دار، آتش نشانی و… می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد. شرکت BMC برای موتور این کامیون برخلاف کشنده‌هایش که از شرکت فیات بودند، در اینجا به سراغ شرکت کامینز رفته است.

موتور استفاده شده در این کامیون از نوع شش سیلندر خطی است که به دلیل سیستم توربو شارژ، توانایی تولید ۳۲۰ اسب بخار قدرت را دارد. این قدرت در دور موتور ۲۳۰۰ تولید می‌شود و گشتاور تولید شده نیز ۱۲۰۰ نیوتن متر در ۱۱۰۰ دور بر دقیقه است. در ضمن حجم موتور این کامیون ۶۷۰۰ سی سی است. در باب مقایسه اگر بخواهیم با کامیون‌های باری ام پاور مقایسه کنیم، این کامیون از نسخه‌ای از موتور کامینز استفاده می‌کند که با حجم برابر، حدود ۲۰ اسب بخار قدرت بیشتری تولید می‌کند. در ضمن کامیون ام پاور یورو ۵ است ولی کامیون BMC  دارای استاندارد آلایندگی یورو ۶ است. گیربکس استفاده شده نیز از نوع ZF 9 S 1310 TD است که ۹ سرعته دستی است.

کامیون باری TGR 1832 (4x2)

کامیون باری TGR 2532 (6×۲)

کامیون باری TGR 2532 (6×۲) نسخه دو دیفرانسیل از کامیون BMC است که از نظر فنی تفاوتی با نسخه تک دیفرانسیل ندارد. با این حال، این کامیون به دلیل دو دیفرانسیل بودن توانایی حمل ۷ تن بار بیشتر را دارد.

کامیون باری TGR 3232 (8X2)

کامیون باری TGR 3232 (8X2) نسخه چهار محوره از کامیون BMC است که از نظر فنی تفاوتی با نسخه تک یا دو دیفرانسیل ندارد. با این حال، این کامیون به دلیل دو دیفرانسیل بودن، توانایی حمل ۷ تن بار بیشتری را نسبت نسخه سه محور دارد.

کامیون باری TGR 3232 (8X2)

کامیون کمپرسی TGR 3540 (6×۴)

جالب است بدانید که کامیون BMC در نسخه‌های کمپرسی نیز تولید می‌شود. نسخه اول کمپرسی دو دیفرانسیل با آرایش شاسی ۶ در ۴ است. این کامیون همانند نسخه باری از نوع بدون جای خواب است و برای موتور آن از شرکت کامینز کمک گرفته شده است. موتور این کامیون از نوع شش سیلندر ۹ لیتری با توربو شارژ است که استاندارد آلایندگی یورو ۶ را پیروی می‌کند. این موتور توانایی تولید ۴۰۰ اسب بخار قدرت و ۱۷۰۰ نیوتون متر گشتاور را دارد و برای باربری‌های کمپرسی بسیار مناسب است.

گیربکس استفاده شده در این کامیون کمپرسی، ۱۶ سرعته دستی ساخت شرکت آلمانی ZF است. مشتریان می‌توانند این گیربکس را به همراه اینتاردر سفارش دهند. از نظر ظرفیت محورهای جلو و عقب نیز باید بگوییم که هر یک از محورهای عقب توانایی تحمل ۱۶ تن بار را دارند و محور جلو نیز به تنهایی توانایی تحمل ۹ تن بار را دارد.

کامیون کمپرسی TGR 3540 (6x4)

کامیون کمپرسی TGR 4340 (8X4)

این نسخه از کامیون کمپرسیBMC ، دارای یک محور اضافی در جلوی کامیون است که در فضای پشت کابین قرار گرفته است. این کامیون همانند نسخه قبلی به صورت دو دیفرانسیل می باشد. همچنین از نظر فنی نیز با نسخه ۶ در ۴ مشابهت دارد. با این حال، محور اضافی نصب شده در این کامیون باعث می‌شود تا توانایی تحمل ۹ تن بار اضافی توسط این کامیون وجود داشته باشد.

کامیون کمپرسی TGR 4340 (8X4)

مطالب بیشتر

مطالب بیشتر

+ There are no comments

Add yours