فوتون ۴۶۰ | بررسی و امکانات

به گزارش کامیون نیوز – هر کدام از این کشنده‌ها مشتریان خاص خود را دارند. مدل‌های اروپایی تقریباً با قیمتی دو برابر نسخه‌های چینی و اغلب با قدرت‌های بالای ۴۶۰ اسب بخار عرضه می‌شوند.

کشنده‌های چینی نیز در چند سال گذشته از لحاظ قدرت پیشرفت چشمگیری داشته‌اند و این پیشرفت را در بازار ماشین‌های سنگین کشور خودمان نیز می‌توانیم ببینیم. کشنده فوتون ۴۶۰ نمونه‌ای از کشنده‌های چینی است که با قدرتی بالاتر از ۴۵۰ اسب بخار به بازار عرضه شده است.

فوتون ۴۶۰ که در کشور چین با نام Foton H5 شناخته می‌شود، به عنوان یکی از کامیون‌های پرفروش در بازارهای هدف از جمله بازار کشور ما است. در سال گذشته این نسخه از کشنده فوتون توانست عنوان دومین کشنده پرفروش کشور را پس از برادر کوچکترش یعنی فوتون ۴۳۰ کسب کند. خودرو دیزل مسئول تولید و مونتاژ این کشنده در داخل کشور بوده و خدمات پس از فروش را نیز برای این کشنده ارائه می‌دهد.

 

آیا کشنده فوتون ۴۶۰ نسخه به روزرسانی شده فوتون ۴۳۰ است؟

خیر. با وجود اینکه هر دو نسخه کشنده‌های ۴۳۰ و ۴۶۰ اسب بخاری فوتون در داخل کشور تولید می‌شوند، این دو کشنده تفاوت‌های اساسی را با یکدیگر دارند. این دو کشنده از موتورهای متفاوتی استفاده می‌کنند و گیربکس، شاسی، اتاق و بسیاری دیگر از عملکردهای فنی متفاوت دارند. با این حال، کشنده فوتون ۴۶۰ اشتراکات بسیاری را با کشنده ام پاور عرضه شده توسط گروه بهمن دیزل دارد. به گونه‌ای که می‌توان گفت ام پاور مدل قوی‌تر شده نسخه ۴۶۰ اسب بخاری کشنده فوتون است. در ام پاور این موتور با برخی ارتقا‌های انجام شده به قدرت ۵۰۰ اسب بخار رسیده است. همچنین گیربکس نیز برخی به روز رسانی‌های نرم‌افزاری را تجربه کرده است‌.

مشخصات فنی فوتون ۴۶۰

قلب تپنده کشنده فوتون ۴۶۰ یک موتور شش سیلندر ۱۲.۵ لیتری ساخت شرکت کامینز آمریکا است. این موتور که البته در کشور چین مونتاژ می‌شود، قدرت بیشتری را نسبت به موتورهای قبلی کشنده‌های فوتون ارائه می‌دهد‌. البته همانطور که در بخش قبلی نیز اشاره کردیم، در کشنده ام پاور تا ۵۰۰ اسب بخار نیز تقویت شده است.

حداکثر قدرت ارائه شده توسط کشنده فوتون ۴۶۰ در دور موتور ۱۹۰۰ دور بر دقیقه به محور وارد می‌شود. همچنین گشتاور ۲۳۰۰ نیوتون متری نیز از دور موتور هزار دور بر دقیقه در دسترس راننده قرار می‌گیرد. استاندارد آلایندگی کشنده فوتون ۴۶۰ یورو ۵ بوده و برای پیروی از این استاندارد از سیستم SCR استفاده می‌شود. همچنین باید مخزن ادبلو در هر چند صد کیلومتر رانندگی مجدداً پر شود. در ضمن این موتور به یک سیستم ترمز موتوری تک زمانه مجهز شده است که نسبت به فوتون ۴۳۰ بسیار قوی‌تر است.

 

گیربکس کشنده Foton H5

انتقال قدرت از موتور به دیفرانسیل کشنده فوتون ۴۶۰ توسط یک گیربکس اتوماتیک صورت می‌گردد. گیربکس مذکور از نوع ۱۲ دنده اتوماتیک است که ساخت شرکت آلمانی زد اف بوده و از سری ترکسون این برند می‌باشد. این گیربکس دقیقاً همان گیربکسی است که بر روی برخی دیگر از کشنده‌های چینی موجود در کشور همچون داوران و دیما نیز نصب شده است. در ضمن این گیربکس به سیستم ترمز اینتاردر نیز مجهز شده است که قابلیت اطمینان کشنده فوتون را در مسیرهای سراشیبی افزایش می‌دهد.

از نظر حداکثر ظرفیت خالص نیز باید بگوییم که کشنده فوتون ۴۶۰ موجود در کشور از نوع تک دیفرانسیل است. این امر باعث شده تا حداکثر ظرفیت ناخالص مجاز این کشنده ۴۴ تن باشد.

سیستم تعلیق و ترمز

کشنده فوتون ۴۶۰ در بخش سیستم تعلیق نسبت به نسخه ۴۳۰ اسب بخاری ارتقای قابل توجهی را تجربه کرده است. این کشنده در محور جلو از سیستم فنرهای پارابولیکی به همراه میل موج گیر و کمک فنر بهره برده است. در محور عقب وضعیت کمی متفاوت است. در این بخش مهندسان فوتون تصمیم گرفته‌اند تا از سیستم تعلیق مجهز به ۴ بالن به همراه موج‌گیر و کمک فنر استفاده کنند. در ضمن تحلیل کابین این کشنده نیز بر روی ۴ بالن مجزا سوار شده است که سواری نرمی را برای این کشنده چینی رقم زده است.

در بخش سیستم ترمز نیز باید بگوییم که فوتون ۴۶۰ از ترمزهای دیسکی برای محورهای جلو و عقب استفاده کرده است. این موضوع در حالی است که فوتون ۴۳۰ از ترمزهای کاسه‌ای برای محور جلو و عقب استفاده کرده بود. همچنین کشنده ۴۶۰ اسب بخاری فوتون به چندین سیستم کمکی ترمز نیز مجهز شده است. از جمله آنها می‌توان به ترمز ضد قفل، کنترل کشش و پایداری، ترمز موتور تک زمانه به همراه ترمز گیربکس یا اینتاردر ۵ زمانه اشاره کرد.

مطالب بیشتر

مطالب بیشتر

+ There are no comments

Add yours