به گزارش کامیون نیوز – در صنعت حمل و نقل اصطلاحات متعددی وجود دارند که شاید شما معنای خیلی از آنها را ندانید و بسیاری از آنها را نشناسید. به عنوان مثال، اصطلاح دوز بلاغ یکی از مهمترین آنها شناخته میشود که شاید خیلی از افراد، چیزی درباره آن نشنیده باشند. از این رو، تصمیم گرفتیم در این مقاله از ترابرنت برای شما عزیزان توضیح دهیم که دوزبلاغ چیست و چه کاربردی دارد؟ اگر شما هم میخواهید اطلاعات خود را در زمینه صنعت حمل و نقل گسترش دهید، پیشنهاد میکنیم که حتما تا پایان این مقاله همراه ما باشید و اطلاعات آن را به طور کامل مطالعه فرمایید.
دوزبلاغ چیست؟
اگر شما هم این اصطلاح را در صنعت حمل و نقل شنیدهاید، ممکن است برایتان سوال پیش آمده باشد که دوزبلاغ چیست و چرا باید از آن استفاده شود؟ در این بخش مقاله، مفهوم دوزبلاغ کامیون را برای شما عزیزان توضیح خواهیم داد.
مدرک دوز بلاغ در واقع همان هزینهای است که شرکت صادر کننده کالا باید به همه کشورهایی که در مسیر حمل کالا وجود دارند، بپردازد. توجه داشته باشید که این مدرک فقط برای کالاهایی مورد استفاده قرار میگیرد که از طریق روش زمینی ارسال میشوند و برای روش هوایی کاربرد ندارند. برای درک بهتر مفهوم دوز بلاغ، مثالی از آن میزنیم.
فرض کنید که شما میخواهید کالای خود را از ایران به یکی از کشورهای اروپایی بفرستید. در این شرایط، طبیعتا کامیون حامل کالای شما باید از کشورهای متعددی عبور کند تا به کشور اروپایی مورد نظر شما برسد. در این شرایط، هر یک از کشورهایی که در مسیر هستند، باید هزینهای از کشور صادر کننده کالا دریافت کنند تا به کامیون این اجازه را بدهند تا از جادههای آن کشور عبور کند. به عبارت دیگر، میتوان گفت که دوز بلاغ همان هزینه استفاده از جادههای کشورهای مختلف توسط کامیون باربری است.
دوزبلاغ کامیون در کدام کشورها ضروری است؟
بر اساس اطلاعاتی که پیش از این در اختیار شما قرار دادیم، به احتمال خیلی زیاد متوجه شده باشید که دوزبلاغ کامیون چه مفهومی دارد. بعد از این که متوجه شدید که دوزبلاغ چیست و چرا صادر میشود، خوب است بدانید که شرایط دریافت آن برای کامیونها چگونه است. اصلا برای عبور از کدام یک از کشورها، باید این مدرک را داشته باشید؟
صاحبان کامیون و یا کالا، وظیفه دارند دوزبلاغ را برای عبور از کشورهای زیر، دریافت کنند. در صورتی که این مدرک را موقع عبور از این کشورها نداشته باشید، کالای شما برگشت داده خواهد شد و امکان عبور کالا را نخواهید داشت. به همین دلیل مطمئن شوید که موقع رد شدن از هر یک از این کشورها، حتما مدرک دوزبلاغ را ارائه دهید.
- روسیه
- گرجستان
- تاجیکستان
- قرقیزستان
- اوکراین
- آلمان
- مولداوی
- ایتالیا
- اتریش
- اسپانیا
- بلژیک
- فرانسه
- مجارستان
- سوئد
- لیتوانی
- بلاروس
- کرواسی
- مقدونیه
- اسلواکی
- اسلوانی
- استونی
- چک
- صربستان
- کانادا
- آمریکا
- استرالیا
- آفریقا
- همه بندرهای چین و هند و خاور دور
بر اساس موارد قبل، به احتمال خیلی زیاد متوجه شده باشید که دوزبلاغ تقریبا برای همه کشورها مورد نیاز است و باید موقع عبور از این کشورها، حتما این مدرک را داشته باشید. همان طور که گفتیم، این مدرک هم برای صاحبان کالا و هم رانندگان کامیون اهمیت بسیار زیادی دارد.
برگه دوزبلاغ چه مشکلاتی دارد؟
اگرچه وجود برگه دوزبلاغ برای عبور کالاها از مرز اهمیت زیادی دارد، اما دریافت آن با مشکلاتی همراه است که در این بخش به آنها میپردازیم. به نظر شما مهمترین مشکل مدرک دوزبلاغ چیست؟ یکی از مهمترین محدودیتهای این مدرک، این است که خیلی سخت صادر میشود و اگر هم وجود نداشته باشد، صاحب کالا و حتی راننده کامیون مجبور به متحمل شدن ضرر و زیان اقتصادی زیادی میشوند. به همین دلیل هم بهتر است از طریق یک شرکت معتبر و توسط کارشناسان مجرب، مدرک دوزبلاغ را دریافت کنید.
دوزبلاغ در کدام کشورها نیازی نیست؟
در بخشهای قبل، متوجه شدید که دوزبلاغ کامیون در کدام کشورها ضروری است. حالا باید به شما بگوییم که در برخی کشورها، نیازی به این مدرک نیست و بدون داشتن آن هم میتوانید کالای خود را از طریق کامیون به مقصد برسانید. این کشورها عبارتند از:
- ازبکستان
- قزاقستان
مهمترین دلیلی که موجب شده مدرک دوز بلاغ در کشورهای ازبکستان و قزاقستان نیازی نباشد، این است که بین ایران و این کشورها توافقاتی صورت گرفته است. در نتیجه، کامیون داران هم میتوانند کالای خود را بدون داشتن پروانه عبور یا همان دوز بلاغ از مرز عبور دهند.
صدور دوزبلاغ
باید بگوییم که دوزبولاغ برای این مورد استفاده قرار میگیرد که راننده کامیون نشان دهد که اجازه عبور از کشور مورد نظر برای رسیدن به آدرس مقصد خود را دارد. مهمترین دلیل دریافت این مدرک، جبران کاهش عمر آسفالت در این کشور و ایجاد نوعی منبع درآمد برای دولت است.
زمانی که این مدرک صادر میشود، در واقع توافقنامه بین دو کشور مبدا و مقصد صورت گرفته که نشان میدهد چه تعداد وسیله نقلیه با چه میزان حجم کالا میتوانند از جادههای آن کشور عبور کرده و به آدرس مقصد برسند. به عنوان مثال، ایران با خیلی از کشورهای هم مرز خود و البته چند نمونه از کشورهای غیر هم مرز، توافق دوزبلاغ را امضا کرده است. به احتمال خیلی زیاد در این قرارداد، به این مسئله پرداخته شده که در یک بازه زمانی مشخص که در قرارداد نوشته شده، تعداد کامیونها از یک بازه مشخص عبور نکند.
+ There are no comments
Add yours