به گزارش کامیون نیوز – در چند ماهه اخیر بدلیل کاهش درآمد و کاهش میزان بار آزاد در بنادر وضعیت کار و درآمد کامیون آنچنان مساعد نبوده است و از طرفی بالا رفتن قیمت کامیون و تریلر ها در اواخر سال ۱۴۰۱ باعث شده است تقاضا برای خرید کامیون کاهش یافته و بازار خرید و فروش کامیون ها به داغی ماه های گذشته نباشد.
هر چند که بازار رونق و داغی قبل را ندارد اما اخیرا بعضی از کامیون های مونتاژی مانند دیما گران شده اند که در این بخش به دلایل این موضوع میپردازیم.
دو دلیل اصلی برای گران شدن و افزایش قیمت کامیون در کارخانه و خودرو های مونتاژی وجود دارد؛
یک: از چندی پیش ارز دولتی که در گذشته در اختیار شرکت های مونتاژ کننده قرار میگرفت به پایان رسیده و مونتاژ کاران مجبورند قطعات ساخت را با دلار ۵۵ تومانی بازار آزاد تهیه نمایند.
در واقع اگر کامیونی با دلار ۴۰ تومانی وارد میشد و با همه هزینه های با قیمت تمام شده ۴۹۵۰ از طرف شرکت فروخته میشد حال با این وضعیت دلار ایجاد شده برای ،شرکت ها برای رهایی از دام ورشکستگی و ضرر و زیان باید قیمت های شرکتی را افزایش بدهند.
دلیل دوم ؛در چند ماه اخیر شرایط و قوانین
گواهی اسقاط به هدف نوسازی ناوگان تغییر کرده است.
در واقع در سال قبل باید کامیون از رده خارجی اسقاط میشد تا با گواهی آن یک شرکت بتواند چهار کامیون چینی تولید کند اما حال دیگر شرایط متفاوت شده و الزامی برای اسقاط شدن کامیون های از رده خارج نیست و شرکت ها با پرداخت هزینه ایی میتوانند یک کامیون را به ناوگان اضافه نمایند.
هر گواهی اسقاط که شرکت ها باید پرداخت نمایند ۵۵ میلیون تومان است که برای کشنده دیزلی ۴ گواهی یعنی ۲۲۰ میلیون تومان ،کامیون باری دیزلی دو گواهی یعنی ۱۱۰ میلیون تومان و برای کامیونت ها یک گواهی یعنی ۵۵ میلیون تومان لازم است پرداخت گردد تا کامیون جدیدی بتواند وارد ناوگان شود این شرایط برای کامیون های اروپایی نیز برقرار است.
نتیجه گیری ؛
افزایش قیمت دلار باعث شده هزینه ساخت کامیون برای شرکت های مونتاژ کننده به شکل چشم گیری افزایش یابد و از طرفی مبلغ ۲۲۰ میلیون تومانی که بابت ساخت هر کامیون باید پرداخت گردد شرایط را برای تولید و عرضه کامیون جدید به بازار سخت کرده است به نحوی که شرکت های تولید کننده مجبور هستند برای رهایی از دام ورشکستگی و ضرر و زیان یا تولید را به حدی برسانند که جواب گوی سود آوری شان باشد یا قیمت کامیون ها را افزایش دهند.
از طرفی با نبود تقاضای کافی گزینه اول یعنی تولید و فروش بیشتر قابل انجام نیست و شرکت های مونتاژ کننده باید قیمت ها را افزایش دهند.
احتمال :
با توجه به تجربه سال های قبل که معمولا وضعیت کار و بار در شش ماهه دوم سال همیشه بهتر از شش ماهه اول بوده است ،و از طرفی آزاد شدن منابع ارزی کشور که باید به صورت غلات به کشور وارد شوند احتمالا وضعیت کار و بار و کرایه ها از بندر بهتر و افزایش خواهد یافت که در این صورت تقاضا در بازار بالا رفته و دوباره شرایط رو به رشد بازار آغاز خواهد شد.(البته این احتمال با توجه به تعداد بسیار بالای کامیون تک دیفرانسیل وارد شده به کشور درصد کمی موفقیت دارد)
+ There are no comments
Add yours