بررسی و مقایسه کشنده دیما با سیتراک

به گزارش کامیون نیوز – کامیون های برند سینوتراک در این مورد بسیار بدنام بوده و تلفات جاده ای فراوانی را در طول بیش از یک دهه رقم زده بودند. با این حال، گذشت ایام و تحقیق و توسعه فراوان برندهای چینی، باعث شد امروزه با کامیون‌های چینی در خور و قابل رقابت با برخی مدل‌های کامیون‌های اروپایی مواجه باشیم.

برند سیتراک یا همان سینوتراک، امروزه با کامیون جدیدی تحت عنوان پیلسان در کشور ما عرضه شده است. این کامیون برخلاف مدل‌های قبلی این شرکت، بسیار قابل توجه بوده و بسیاری از قطعات آن تحت لیسانس برند اروپایی مان (MAN) می‌باشد. با این حال، کشنده پیلسان از نظر طراحی ظاهری و امکانات، به پای برخی از رقبای تازه وارد چینی خود نمی‌رسد. از جمله این رقبا می‌توان به کشنده دیما اشاره کرد.

کشنده دیما محصول جدید گروه خودروسازی مایان دیزل است که در اصل، یکی از محصولات برند تولیدی جک در کشور ما می‌باشد. این کشنده نسبت به مدل‌های موجود کشنده پیلسان در کشور ما، از طراحی به روزتر و امکانات بهتری بهره می‌برد. با این حال، کشنده پیلسان به استانداردهای اروپایی نزدیکتر است. در این مقاله قصد داریم شما را با مقایسه کشنده دیما با سیتراک آشنا کرده و این دو کشنده را از جهات مختلف با یکدیگر مقایسه کنیم تا کشنده برتر را از هر منظر معرفی کنیم.

کشنده سیتراک

 

مقایسه کشنده دیما با سیتراک از طراحی

اگر بخواهیم به مقایسه کشنده دیما با سیتراک از نظر طراحی بپردازیم، باید بگوییم که کشنده دیما از نظر طراحی ظاهری در وضعیت بسیار بهتری نسبت به سیتراک قرار دارد. بدنه کشنده دیما از نظر ایرودینامیک و جذابیت بصری، نمره بالاتری را نسبت به کشنده سیتراک می‌گیرد که از طراحی نسبتاً ساده‌تری بهره می‌برد.

البته کابین کشنده سیتراک تحت لیسانس شرکت مان آلمان بوده و تقریباً بر پایه مدل TGA این شرکت، توسعه یافته است. از این نظر که بدنه کشنده سیتراک بر پایه استانداردهای اروپایی توسعه یافته است، قابلیت اطمینان بیشتری نسبت به کشنده دیما دارد. این دو کشنده، هر کدام از منظر مختلفی در این رقابت، پیروز هستند. در فضای داخلی نیز باید گفت که کشنده دیما به طور کامل گوی رقابت را از کشنده سیتراک یا پیلسان ربوده است. به خصوص در نسل قبلی، کشنده سیتراک طراحی بسیار ساده‌تری را نسبت به دیما، داشته است. با این حال، در چند ماه گذشته کشنده سیتراک، به روزرسانی ظاهری و فنی را تجربه کرده و در وضعیت بهتری از نظر رقابتی قرار دارد.

کشنده دیما

 

مقایسه کشنده دیما با سیتراک از نظر موتور

در ادامه به مقایسه کشنده دیما با سیتراک از نظر مشخصات فنی می‌پردازیم. کشنده دیما در مدل عرضه شده به بازار ایران از یک موتور ۶ سیلندر ۱۳ لیتری ساخت شرکت کامینز بهره می‌برد. این موتور تولیدی، ۴۹۰ اسب بخار قدرت را در دور موتور ۱۹۰۰ دارد. البته این قدرت به دلیل استفاده از سیستم پرخوران یا توربو شارژ و اینترکولر به دست آمده است. گشتاور تولید شده توسط این موتور نیز ۱۳۰۰ نیوتون متر است که در بازه دور موتور ۱۱۰۰ تا ۱۳۰۰ در دسترس خواهد بود.

در طرف مقابل کشنده سیتراک را داریم که از یک موتور ساخت شرکت سینوتراک بهره می‌برد. با وجود چینی بودن این موتور، باید گفت که این موتور تحت لیسانس شرکت مان آلمان تولید شده و برخی قطعات این شرکت در این موتور، استفاده شده است. این موتور در نسخه اولیه عرضه شده به بازار خودرو کشور، از نوع ۱۱ لیتری یورو ۵ بوده است که توانایی تولید ۴۴۰ اسب بخار را در دور موتور ۱۹۰۰ دارد. گشتاور تولید شده توسط این نسخه از موتور کامیون سیتراک نیز ۲۱۰۰ نیوتون متر است که در بازه دور موتور ۱۰۰۰ الی ۱۴۰۰ دور بر دقیقه در دسترس راننده قرار می‌گیرد.

موتور شش سیلندر خطی، مجهز به توربو شارژ‌های محصول شرکت Holset است که با سیستم تزریق سوخت کامون ریل و ای سی یو ساخت برند بوش تولید شده است. البته شرکت پیلسان در راستای رقابت با سایر مدل‌های تولید شده در کشور ما، به عرضه نسخه قوی‌تر کشنده سیتراک اقدام کرده است.

در حال حاضر امکان سفارش کشنده پیلسان ۴۸۰ وجود دارد که این کشنده، از یک موتور ۱۳ لیتری ۶ سیلندر خطی با توربو شارژ و اینترکولر بهره می‌برد. این موتور توانایی تولید ۴۸۰ اسب بخار قدرت در ۱۹۰۰ دور بر دقیقه را دارد. همچنین گشتاور تولید شده نیز از ۲۱۰۰ نیوتن متر به ۲۳۰۰ نیوتن متر ارتقا پیدا کرده است. محدوده در دسترس این گشتاور نیز ۹۵۰ تا ۱۴۰۰ دور بر دقیقه است.

 

مقایسه کشنده دیما با سیتراک از نظر گیربکس

مقایسه کشنده دیما با سیتراک را به بخش گیربکس ببریم. در کشنده دیما از گیربکس ۱۲ سرعته اتوماتیک ZF سری تراکسون استفاده شده است که ۱۲ دنده به جلو و دو دنده به عقب دارد. این گیربکس همچنین مجهز به اینترادر ۵ زمانه از نوع هیدرولیکی است.

در کشنده سیتراک بسته به مدل ۴۴۰ اسب بخاری و ۴۸۰ اسب بخاری از گیربکس‌های متفاوتی استفاده شده است. در مدل ۴۴۰ اسب بخاری از یک گیربکس ۱۶ سرعته دستی ساخت شرکت ZF استفاده شده است. این گیربکس همچنین دو دنده به عقب نیز دارد. کشنده سیتراک در مدل جدید ۴۸۰ اسب بخاری خود از همان گیربکس ۱۲ سرعته اتوماتیک نصب شده بر روی کشنده دیما استفاده می‌کند. همچنین از همان اینترادر ۵ زمانه نیز در این کشنده استفاده شده است.

 

مقایسه کشنده دیما با سیتراک از نظر ابعاد و اوزان

در ادامه به مقایسه کشنده دیما و سیتراک از نظر ابعاد و اوزان در یک جدول کامل پرداخته‌ایم.

کشنده دیما. کشنده سیتراک.
طول. ۶۱۹۰ میلی‌متر. ۶۲۲۵ میلی‌متر.
عرض. ۲۵۵۰ میلی‌متر. ۲۵۰۰ میلی‌متر.
ارتفاع سقف کامیون تا سطح زمین ۳۸۵۵ میلی‌متر. ۳۸۵۰ میلی‌متر.
فاصله محوری. ۳۹۰۰ میلی‌متر. ۳۶۰۰ میلی‌متر.
وزن ناخالص ترکیبی مجاز. ۴۵۰۰۰ کیلوگرم. ۴۴۰۰۰ کیلوگرم.
وزن ناخالص مجاز. ۱۸۰۰۰ کیلوگرم. ۱۸۰۰۰ کیلوگرم.
وزن کل شاسی (بدون بار). ۷۴۰۰ کیلوگرم. ۷۴۰۰ کیلوگرم.
ظرفیت مجاز محور جلو (حداکثر). ۷۵۰۰ کیلوگرم. ۷۰۰۰ کیلوگرم.
ظرفیت مجاز محور (عقب). ۱۳۰۰۰ کیلوگرم. ۱۳۰۰۰ کیلوگرم.
حجم باک‌ها ۶۰۰+۶۰۰ لیتر. ۵۶۰+۶۰۰ لیتر.
فضای داخلی کشنده سیتراک
فضای داخلی کشنده سیتراک

 

مقایسه دو کشنده از نظر سیستم تعلیق و ترمز

اگر بخواهیم به مقایسه کشنده دیما با سیتراک از نظر سیستم تعلیق بپردازیم، باید بگوییم که این دو کشنده از نظر سیستم تعلیق تفاوت چندانی ندارند. در کشنده سیتراک در محور جلو از فنر پارابولیک به همراه میل موج گیر و کمک فنر استفاده شده است. در محور عقب نیز سیستم تعلیق بادی ۴ بالنی، با قابلیت تنظیم ارتفاع دستی و اتوماتیک به کار رفته است. در کشنده دیما در محور جلو از سیستم تعلیق فنر شمش پارابولیکی استفاده شده است. به این مجموعه باید کمک فنر و میل موج گیر را نیز اضافه کنیم. در حالی که در محور عقب، سیستم تعلیق بادی با دو بالن باد با قابلیت تنظیم ارتفاع و حافظه دار به کار رفته است.

سیستم ترمز، یکی دیگر از موارد تفاوت کشنده دیما با سیتراک است. در کشنده دیما در چرخ‌های جلو و عقب، سیستم ترمز دیسکی خنک شونده به همراه سیستم ترمز ضد قفل، سیستم ضد لغزش و کنترل پایداری استفاده شده است. همچنین به این مجموعه باید ترمز موتوری تگ زمانه و ترمز گیربکس ۵ حالته ساخت شرکت ZF را اضافه کرد. در کشنده سیتراک از ترمزهای دیسکی دو مداره مستقل پنوماتیکی استفاده شده است. از جمله سیستم‌های ترمز نیز می‌توان به ABS, ASR, ESC و EBC اشاره کرد. همچنین از ترمز اگزوز با ترمز موتور EVB اتوماتیک در کشنده پیلسان استفاده شده است.

فضای داخلی کشنده دیما
فضای داخلی کشنده دیما

 

مطالب بیشتر

مطالب بیشتر

+ There are no comments

Add yours