به گزارش کامیون نیوز – در حالیکه مدت زمان قرارداد بیمه تکمیلی رانندگان کامیون از ۱۵ مرداد ماه امسال به اتمام رسیده و موجبات نارضایتی آنان را فراهم کرده، یک مقام صنفی می گوید زیاده خواهی و کارشکنی کانون شرکت های حمل و نقل موجب شده است هنوز قرارداد جدیدی با شرکت های بیمه گر منعقد نشود.
به گزارش تین نیوز، رئیس کانون انجمن های صنفی رانندگان حمل کالای سراسر کشور در حالی به نقش کانون شرکت های حمل و نقل کالا در این زمینه اشاره کرده که در عین حال تاکید کرده دارد که شرکت های حمل و نقل هیچ رابطه کارگری و کارفایی با صنف رانندگان نداشته و کانون انجمن صنفی رانندگان نیازی به قیم نداشته و توانایی این را دارد که کارهای خود را به سرانجام برساند.
فیروز خدایی به خبرنگار تین نیوز گفت: با توجه به الزام سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای به این موضوع که قرارداد بیمه تکمیلی رانندگان کامیون به طور مشترک و توسط کانون انجمن صنفی رانندگان حمل کالای سراسر کشور و کانون انجمن های صنفی موسسات و شرکت های حمل و نقل کالای داخلی کشور، منعقد شود، این موضوع را قبول کردیم اما کانون شرکت های حمل و نقل به علت زیاده خواهی اصرار بر این دارند که کانون شرکت ها باید طرف قرارداد شرکت های بیمه گر باشد.
به گفته وی این زیاده خواهی و رانت خواری، سواستفاده ها و کارشکنی کانون شرکت های حمل و نقل کالا موجب شده که تاکنون و با گذشت حدود ۲ هفته از اتمام قرارداد قبلی قرارداد جدیدی برای بیمه تکمیلی رانندگان کامیون منعقد نشود.
خدایی با اشاره به روند چند سال گذشته قرارداد بیمه تکمیلی رانندگان کامیون، به خبرنگار ما گفت: در سال ۹۷ بنا به تصویب سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای و مصوبه شورای عالی هماهنگی ترابری کشور قرار شد شرکت های حمل و نقل نیم درصد کمیسیون خود رانندگان را به عنوان هزینه بیمه تکمیلی رانندگان کامیون پرداخت کنند.
رئیس کانون انجمن های صنفی رانندگان حمل کالای سراسر کشور افزود: یک سال بعد شرکت ها با شکایت به دیوان عدالت اداری بخشی از این مصوبه را باطل کردند و دیوان تاکید کرد که شرکت ها نباید از محل درآمدشان هزینه بیمه رانندگان را پرداخت کنند چون هیچ رابطه کارگری و کارفرمایی بین این دو وجود ندارد.
خدایی ادامه داد: پس از آن مصوب شد به کل مبلغ بارنامه نیم درصد اضافه شده و منابع مالی بیمه تکمیلی رانندگان از این محل تامین گردد و قرارداد بیمه بر این اساس منعقد شود.
وی عنوان کرد: متاسفانه در پنج سال گذشته پنج قرارداد با شرکت های بیمه گر توسط کانون انجمن های صنفی موسسات و شرکت های حمل و نقل کالای داخلی کشور منعقد شد که صنف رانندگان کامیون از اول به این قراردادها معترض بود و دلیلش هم این بود که خدمات بیمه ای ارایه شده، مناسب نبود و به نسبت پولی که از رانندگان کامیون اخذ گردید خدمات درستی به آنان ارایه نشد.
این مقام صنفی تاکید کرد: رانندگان کامیون هنوز از شرکت های بیمه گر مطالبه داشته و از بیمه ها طلبکارند و مبلغ فاکتورهایی که از چند سال قبل ارایه کرده اند هنوز پرداخت نشده که اتفاقا مبالغ بسیار زیادی نیز هست و کسی هم پاسخگو نیست.
خدایی عنوان کرد: دلیل عدم پرداخت هزینه های درمانی که رانندگان پرداخت و فاکتورهایی که ارایه کرده اند، توسط شرکت های بیمه گر این است که کانون شرکت ها پول این شرکت ها را با تاخیر پرداخت کرده ( در حالیکه این پول ها از رانندگان گرفته شده) که به نظر می رسد کانون شرکت ها پول های دریافت شده از رانندگان کامیون را در بانک ها سپرده گذاری کرده و از آن سود می گیرد.
این مقام صنفی گفت: کانون انجمن های صنفی رانندگان حمل کالای سراسر کشور در تمام این سال ها پس از پایان قراردادهای بیمه با چنین مشکلی مواجه بوده تا این که در دی ماه پارسال مقرر شد قرارداد بیمه به صورت موقت تا پایان سال تمدید و زیرساخت قانونی آن در سریع ترین زمان فراهم شود که قراردادها در یک بستر قانونی منعقد گردد.
رئیس کانون انجمن های صنفی رانندگان حمل کالای سراسر کشور افزود: متاسفانه این کار انجام نشد و دوباره تا پایان ۱۵ مرداد ماه ۱۴۹۲ قرارداد توسط کانون انجمن های صنفی موسسات و شرکت های حمل و نقل کالای داخلی کشور تمدید شد.
وی با بیان که بر اساس مکاتبات انجام شده در سال ۱۴۰۲ ، مقرر شد سازمان راهداری از طریق شورای عالی هماهنگی ترابری کشور مصوبه ای بگیرد که در انعقاد قرارداد بیمه تکمیلی رانندگان در یک بستر قانونی انجام شود، عنوان کرد: چنین مصوبه ای دریافت نشد و در نهایت از طریق شورای عالی امنیت ملی کشور برای استمرار بیمه تکمیلی مصوبه ای در این زمینه حاصل شد.
خدایی ادامه داد: متاسفانه کانون شرکت ها با وجود الزام سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای بر انعقاد قرارداد به صورت مشترک توسط دو کانون رانندگان و شرکت ها با شرکت بیمه گر (که البته به هیچ عنوان مورد قبول ما نبود چون کانون شرکت ها هیچ رابطه کارگری و کارفرمایی با صنف ما ندارد) هنوز در این زمینه کارشکنی می کند که لازم است مراجع قضایی و قانونی وارد این بحث بشوند چون ۶۰۰ هزار راننده در سطح کشور به این موضوع معترض هستند.
او بیان کرد: اکنون بیش از ۱۰ روز از اتمام قرارداد بیمه تکمیلی رانندگان کامیون می گذرد و کانون انجمن های صنفی موسسات و شرکت های حمل و نقل کالای داخلی کشور به دلیل زیاده خواهی و رانت هایی که تاکنون از این قرارداد به دست آورده اند دست بردار نیستند و اصرار بر این دارند که کانون شرکت ها باید طرف قرارداد شرکت های بیمه گر باشد.
رئیس کانون انجمن های صنفی رانندگان حمل کالای سراسر کشور گفت: زیاده خواهی، رانت خواری، سواستفاده و کارشکنی این دوستان موجب شده که هنوز به صورت مشترک قرارداد بیمه منعقد نشود در حالی که کانون ما نیازی به آنها نداشته و بدون نیاز به قیم توانایی این را دارد که کارهای خود را به سرانجام برساند به همین دلیل از مسئولان کشوری درخواست می کنیم سایه این اختاپوس را از سر این صنف بردارند.
+ There are no comments
Add yours