کشنده رخش خودرو | مشخصات، امکانات و شرایط خرید اقساطی

به گزارش کامیون نیوز – نام اصلی این مدل کاماز آکتروس ۱۹۵۵ است که مشخصات فنی بسیار چشمگیری دارد و پس از شروع عرضه، به عنوان قدرتمندترین کشنده مونتاژی کشور شناخته خواهد شد. گروه رخش خودرو دیزل در ششمین نمایشگاه حمل و نقل تهران در آذر ماه ۱۴۰۱، این کشنده را که محصول مشترک آلمان و روسیه است، برای بازار کشورمان معرفی کرد. این کشنده در بخش‌های مختلف، از محصولات مرسدس بنز و تولید کنندگان بزرگ اروپایی بهره برده است.

در این مقاله از فرهان دیزل، می‌خواهیم شما را با کشنده رخش خودرو آشنا کرده و به بررسی مشخصات آن بپردازیم.

کشنده رخش خودرو کاماز

 

طراحی کشنده رخش خودرو

کشنده رخش خودرو یا همان کشنده کاماز ۱۹۵۵، به عنوان محصولی جدید از این شرکت روسی است که در طراحی بخش داخلی و خارجی از محصولات جدید مرسدس بنز اکتروس ایده گرفته است. در نمای مقابل یک جلو پنجره نسبتاً بزرگ را می‌بینیم که بر اساس استانداردهای روز جهانی طراحی و برای بهبود آیرودینامیک، از بادشکن‌ها و کاناردهای جانبی استفاده شده است.

در بخش طراحی داخلی کشنده رخش خودرو نیز باید بگوییم که فضای بین دو صندلی این کشنده، بدون برجستگی بوده و رفت و آمد را در داخل کابین آسان‌تر کرده است. به داشبورد این کشنده هم نگاه کنید، همان طرح آشنای کشنده مرسدس بنز اکتروس را می‌توانید در روح این کشنده کاماز مشاهده کنید. کیفیت قطعات استفاده شده در فضای داخلی نسبتا مناسب بوده و تودوزی صندلی‌ها و تخت‌ها نسبت به بسیاری از کشنده‌های چینی، در وضعیت بهتری قرار دارد.

 

ابعاد و اوزان کشنده رخش خودرو

کشنده رخش خودرو به عنوان یک کشنده تک دیفرانسیل وارد بازار شده است و ابعادی تقریباً مشابه با سایر کشنده‌های تک دیفرانسیل موجود دارد. در جدول زیر می‌توانید با ابعاد و اوزان دقیق این کشنده که توسط شرکت سازنده کشنده کاماز منتشر شده است، آشنا شوید.

 

ابعاد و اوزان کشنده رخش خودرو
طول. ۶۲۵۰ میلی‌متر.
عرض. ۲۵۵۰ میلی‌متر.
ارتفاع. ۳۹۸۰ میلی‌متر.
وزن ناخالص ترکیبی مجاز. ۴۴۰۰۰ کیلوگرم.
ظرفیت مجاز محور جلو. ۸۰۰۰ کیلوگرم.
فاصله محوری. ۳۷۸۰ میلی‌متر.
فاصله از پشت کابین تا انتهای شاسی. ۹۶۰ میلی‌متر.
وزن کل شاسی (بدون بار). ۹۰۷۰ کیلوگرم.
ظرفیت مجاز محور عقب. ۱۳۰۰۰ کیلوگرم.
حجم باک‌ها. ۱۴۰۰ لیتر باک آلومینیومی.
ظرفیت مخزن ادبلو. ۱۰۰ لیتر.

کشنده کاماز

 

عملکرد بخش فنی کاماز

کشنده کاماز در بخش فنی، از مشخصات بسیار قابل توجهی بهره می‌برد. موتور این کشنده ساخت شرکت لیبهر سوئیس است که شش سیلندر خطی بوده و از تجهیزاتی مانند توربو شارژ و اینترکولر استفاده می‌کند. این موتور توانایی تولید ۵۵۰ اسب بخار قدرت را دارد که بیشترین قدرت را در بین محصولات مونتاژی کشورمان خواهد داشت. از نظر رقبای اسباب بخاری این کشنده می‌توان به کشنده فردا دیزل اشاره کرد که در نسخه دو دیفرانسیل خود، با ۵۲۰ اسب بخار قدرت تولید می‌کند.

همچنین نسل جدید کشنده کا ایکس سایپا دیزل نیز با قدرت ۵۲۰ اسب بخاری عرضه می‌شود. البته مدتی است که صحبت از ورود یک کشنده جدید چینی به بازار ایران است که قدرت ۵۸۰ اسب بخاری دارد. این کشنده هانوان P نام دارد و در صورت عرضه می‌تواند تاج قهرمانی را از کشنده رخش خودرو بگیرد. با این حال تا زمان عرضه نهایی کشنده مذکور، محصول کاماز در کشور ما به عنوان پرقدرت‌ترین نمونه تولیدی به شمار خواهد رفت.

در جدول زیر می‌توانید با مشخصات دقیق موتور کشنده رخش خودرو آشنا شوید.

موتور کشنده رخش خودرو
نوع موتور. ۶ سیلندر خطی از نوع تزریق مستقیم.
سازنده موتور. لیبهر.
مدل موتور.          (Euro 5) LIEBHERR R6 910 . 10 – ۵۵۰٫
استاندارد آلایندگی. Euro 5 EEV.
سیستم کاهنده آلایندگی. کاتالیست هوشمند SCR.
حجم موتور. ۱۱۹۴۶ (سی سی).
سیستم سوخت رسانی. انژکتور- کانال مشترک ( بوش- آلمان).
حداکثر قدرت موتور. ۵۵۰ اسب بخار در ۱۹۰۰ دور بر دقیقه.
حداکثر گشتاور.          ۲۵۵۰ نیوتن متر در دور موتور ۱۳۰۰٫

کشنده رخش خودرو

 

جعبه دنده کشنده رخش خودرو

کشنده رخش خودرو در بخش گیربکس نیز سراغ یک شرکت آلمانی دیگر، یعنی شرکت ZF رفته است. این گیربکس مذکور از نوع ۱۲ سرعته اتوماتیک سری ترکسون این شرکت است. جالب است بدانید که این گیربکس در کشنده دافران نیز استفاده می‌شود. از این نظر می‌توان این دو کشنده را شبیه هم دانست. در ادامه به مشخصات گیربکس کشنده رخش خودرو در قالب یک جدول پرداخته‌ایم.

 

مشخصات گیربکس کشنده رخش خودرو
سازنده جعبه دنده. ZF
مدل جعبه دنده. ۱۲TX 2621TD مشابه دافران
عملکرد جعبه دنده. اتوماتیک.
نوع کلاچ. دیافراگمی، تک صفحه ای، مدل MFZ 430 هیدرولیکی با بوستر بادی.

 

سیستم ترمز و تعلیق کاماز

کشنده کاماز در بحث سیستم تعلیق، سراغ شرکت مرسدس بنز رفته است. در این مدل از کشنده کاماز، از سیستم تعلیق شرکت مرسدس بنز که در کشنده‌های اکتروس استفاده می‌شود، بهره برده شده است.

در بحث سیستم ترمز نیز باید بگوییم که کشنده رخش خودرو از جدیدترین ترمزهای دیسکی ساخت شرکت وابکو به همراه کنترل الکترونیکی و مکانیکی کمک ترمز استفاده کرده است. مشخصات دقیق سیستم تعلیق و ترمز کشنده کاماز را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید.

 

مشخصات سیستم تعلیق و ترمز کشنده رخش خودرو.
سیستم تعلیق جلو. فنر برگی چند لایه پارابولیک، مجهز به کمک فنر و میل موجگیر.
سیستم تعلیق عقب.          Daimler HL6 (مرسدس بنز)-تعلیق بادی با کنترل الکترونیکی(ECAS).
سیستم ترمز جلو – عقب. دیسکی (دو مداره مستقل پنوماتیکی).
ترمز کمکی. ترمز موتور و اینتاردر گیربکس ساخت وابکو.
نوع ترمز. سیستم ترمز با کنترل الکترونیکی (EBS) با امکانات : سیستم پایداری الکترونیکی ESP، سیستم کنترل کششی TCS، سیستم ضد لغزش ASR، سیستم ضد قفل ABS، سیستم الکترونیکی کنترل تعلیق بادی(ECAS)WABCO.
نوع سیستم فرمان.          تلسکوپی با سیستم پنوماتیکی تنظیم ارتفاع.

 

تجهیزات استاندارد نصب شده بر روی کاماز ۱۹۵۵

تجهیزات استاندارد نصب شده بر روی کاماز ۱۹۵۵ به شرح ذیل هستند:

کروز کنترل، صندلی های پنوماتیکی با قابلیت تنظیم ارتفاع و دارای گرمکن، بخاری درجا، پیش گرمکن موتور ۱۴TC ADVERS، تاخوگراف الکترونیکی، سانروف برقی، بادشکن سقفی، کمربند ایمنی ۳ نقطه و سنسور هشدار دهنده ضخامت لنت ترمز.

فضای داخلی کشنده رخش خودرو

 

مطالب بیشتر

مطالب بیشتر

+ There are no comments

Add yours