بررسی و مشخصات فنی کشنده دافران

به گزارش کامیون نیوز – در هر حال قابل توجه است که کشنده دافران، تنها کشنده چینی موجود در کشور ما است که استانداردهای ۸۵ گانه اروپا را پاس کرده است. با این اوصاف، هیچ مشکلی از بابت تردد این کشنده در جاده‌های اروپا وجود ندارد. با ما همراه باشید تا در این مقاله از فرهان دیزل، به بررسی کامل کشنده دافران بپردازیم.

نمای ظاهری کشنده دافران نیو فیس

اگر به طراحی بدنه کشنده دافران دقت کنید، رگ و ریشه‌هایی از طراحی کشنده‌های رنو را می‌توانید مشاهده کنید. به خصوص در نمای جانبی که این شباهت‌ها پررنگ‌تر می‌شوند. کشنده دافران به صورت تک دیفرانسیل به بازار کشور ما عرضه شده و از نظر طراحی بیرونی، کاملا زیبا و به روز است. در این کشنده با توجه به الزامی بودن استفاده از چراغ‌های دی لایت در استانداردهای ۸۵ گانه اروپایی، در جلوی کشنده، دی لایت استفاده شده است.

با این حال، ایرادی که به کشنده‌های مونتاژ شده دافران در کشور ما گرفته می‌شود، کیفیت بسیار پایین قطعات نصب شده بر روی بدنه کشنده است. به گونه‌ای که قطعاتی مانند جلو پنجره، از پلاستیک خشک و ارزان قیمت ساخته شده است.

فضای داخلی کشنده دافران نیو فیس

زمانی که وارد کابین کشنده دافران می‌شویم، ایراد کیفیت پایین قطعات، کاملا پابرجاست. در طراحی بخش داخلی، کیفیت قطعات مونتاژی کابین، نسبتا پایین است‌‌. در بخش‌های مختلفی از داشبورد و فرمان، از پلاستیک خشک استفاده شده است که ممکن است کمی به ذوق بزند. طراحی و جایابی قطعات در فضای داخلی، نسبتا به روز بوده و از این نظر ایراد خاصی نمی‌توان به آن گرفت.

در کابین کشنده دافران همانند سایر کشنده‌های این گروه از کامیون ها، دو عدد تخت خواب قرار دارد. این تخت‌ها نسبتاً جادار و راحت بوده و برای راننده و سرنشین کناری، مناسب به نظر می‌رسد. همچنین سیستم صوتی با قابلیت کنترل از روی فرمان، یخچال، کولر و بخاری از دیگر امکانات فضای داخلی این کشنده هستند.

موتور نصب شده بر روی دافران نیو فیس

کشنده دافران در بخش فنی، از یک موتور شش سیلندر ۱۳ لیتری خطی استفاده می‌کند. این موتور که ساخت شرکت چینی یوچای می‌باشد، پیشتر در یکی دیگر از کشنده‌های چینی موجود در کشور ما به کار برده شده است. این موتور قبلاً برای کشنده‌های سی اند سی U480 استفاده میشد. این موتور توانایی تولید ۴۸۰ اسب بخار قدرت و ۲۲۰۰ نیوتن متر گشتاور را دارد که از حیث اعداد در بین رقبا، در جایگاه بسیار مناسبی قرار می‌گیرد.

سیستم تزریق سوخت موتور کشنده دافران، از نوع کامون ریل بوده و خود موتور از استاندارد آلایندگی یورو ۵ پیروی می‌کند. برای رسیدن به چنین استاندارد آلایندگی در این کشنده، از سیستم کاتالیست هوشمند SCR استفاده شده است.

گیربکس دافران نیو فیس

گیربکس استفاده شده در کشنده دافران، از نوع ۱۲ سرعته اتوماتیک است. این گیربکس که ساخت شرکت زد اف می باشد، از سری ترکسون بوده و دارای ۱۲ دنده به جلو و چهار دنده به عقب است. در ضمن، این گیربکس در بین کشنده‌های جدید به وفور مورد استفاده قرار می‌گیرد و کاملا بین مکانیک‌های ایرانی شناخته شده است. در این سری از گیربکس زد اف در دافران، از یک اینترادر ۵ مرحله‌ای استفاده شده است.

ارتباط بین موتور و گیربکس توسط یک کلاچ تک صفحه‌ای هیدرولیک، صورت می‌گیرد که ساخت شرکت SACHS می باشد. مجموعه موتور و گیربکس، قدرت ۴۸۰ اسب بخاری و گشتاور ۲۲۰۰ نیوتون متری را وارد می‌کنند.

 

ابعاد و اوزان کشنده دافران

کشنده دافران به عنوان یک کشنده تک دیفرانسیل، دارای طول ۶۴۰ میلیمتر، عرض ۲۵۲۵ میلیمتر و ارتفاع ۳۸۹۰ میلیمتر از سقف تا سطح زمین می باشد. فاصله محوری در این کشنده ۳۸۰۰ میلیمتر بوده و وزن کل شاسی بدون بار، ۷۸۰۰ کیلوگرم است.

از نظر اوزان، لازم است بدانید که کشنده دافران، دارای وزن ناخالص ترکیبی مجاز ۴۴ تنی است و وزن ناخالص مجاز آن نیز ۱۸ تن می باشد. از نظر ظرفیت محورها نیز باید بگوییم که ظرفیت محور عقب دافران ۱۲۳۰۰ کیلوگرم است. برای محور جلو نیز حداکثر ظرفیت کشنده ۶۷۰۰ کیلوگرم می باشد. باک های کشنده ظرفیت ۱۲۰۰ لیتری دارند که این ظرفیت به صورت مساوی بین دو باک سمت راستی و چپی کشنده، تقسیم می‌شوند. در جدول زیر می‌توانید اطلاعات کامل درباره ابعاد و اوزان دافران را داشته باشید.

کشنده دافران
طول. ۶۰۴۰ میلی‌متر.
عرض. ۲۵۲۵ میلی‌متر.
ارتفاع سقف کامیون تا سطح زمین. ۳۸۹۰ میلی‌متر.
فاصله محوری. ۳۸۰۰ میلی‌متر.
وزن ناخالص مجاز. ۱۸۰۰۰ کیلوگرم.
وزن ناخالص ترکیبی مجاز. ۴۴۰۰۰ کیلوگرم.
ظرفیت مجاز محور جلو (حداکثر). ۶۷۰۰ کیلوگرم.
وزن کل شاسی (بدون بار). ۷۸۰۰ کیلوگرم.
حجم باک‌ها ۶۰۰+۶۰۰ لیتر.
ظرفیت مجاز محور (عقب). ۱۲۳۰۰ کیلوگرم.

سیستم تعلیق و ترمز DAFRAN

کشنده دافران در بحث سیستم ترمز، از یک سیستم ترمز دیسکی برای چرخ‌های عقب و جلو به صورت بادی که دو مداره و مستقل هستند، استفاده می‌کند. بنا به اعلام شرکت تولید کننده، این سیستم ترمز، ساخت شرکت وابکو بوده و محصول با اطمینانی است. از نظر سیستم‌های کمک ترمز نیز باید به سیستم ترمز ضد قفل، سیستم ضد لغزش، کنترل پایداری و ترمز اضطراری هوشمند اشاره کرد. به این مجموعه باید ترمز تپه، سیستم هشدار خروج از جاده و ترمز الکترونیکی را اضافه کرد. همچنین کشنده دافران از یک ریتاردر گیربکسی زمانی استفاده می‌کند. این ریتاردر ساخت شرکت زد اف آلمان بوده و در برخی کشنده‌های اسکانیا نیز از آن استفاده شده است.

از نظر سیستم تعلیق نیز کشنده دافران در وضعیت مناسبی قرار دارد. این کشنده در محورهای جلو از فنرهای پارابولیک به همراه ضربه گیر استفاده می‌کند. دافران در محور عقب خود از سیستم تعلیق بادی استفاده کرده است که به کمک ریموت کنترل نیز می‌توان آن را از داخل کابین کنترل کرد. همچنین برای تقویت سیستم تعلیق کشنده دافران، از چهار بالشتک هوا استفاده شده است.

مطالب بیشتر

مطالب بیشتر

+ There are no comments

Add yours