لاشه کامیون های فرسوده در سال ۱۴۰۲ چقدر می ارزد؟

به گزارش کامیون نیوز– طرح هایی که در کشور ما با موضوع نوسازی خودروهای فرسوده مطرح می شود همواره چالش برانگیز بوده است. در مورد نوسازی کامیون های فرسوده این چالش در سال های اخیر بیش از گذشته به چشم می خورد چرا که به دلیل تورم افسار گسیخته ، قیمت کامیون، حتی فرسوده ترین کامیون ها، به شدت افزایش یافته است.

از سوی دیگر توان تولید کامیون سازان داخلی نیز به دلیل تحریم کاهش یافته است. به این ترتیب طرح هایی که برای نوسازی ناوگان جاده ای از قبل مطرح بود با دست انداز مواجه شده است.

به عنوان مثال طرحی که بر اساس آن مالکان کامیون های فرسوده می توانستند به ازای اسقاط یک کامیون، کامیون خارجی دست دوم ۵ سال ساخت وارد کشور کنند به دلیل افزایش قیمت کامیون و توجیه ناپذیر شدن اسقاط کامیون های فرسوده به مانع برخورد کرد و سرانجام نیز شرط اسقاط کامیون به ازای واردات کامیون دست دوم برداشته شد.

سخنان اخیر رییس انجمن صنفی کارفرمایی مراکز اسقاط و بازیافت خودروهای فرسوده درباره قیمت گذاری این خودروها درسالجاری ، این سوال را به ذهن متبادر کرده است که آیا بحث نوسازی ناوگان جاده ای و قیمت گذاری لاشه کامیون فرسوده نیز دوباره مطرح خواهد شد یا خیر.

وی خاطرنشان کرد: ستاد نوسازی ناوگان و خودروهای فرسوده تعیین ارزش لاشه خودرو فرسوده را به انجمن صنفی مراکز اسقاط واگذار کرده و طی جلسات کارشناسی در هفته های اخیر به این نتیجه رسیدیم که نیمی از ارزش لاشه برای مراکز اسقاط و نیمی دیگر در اختیار صاحبان خودروهای فرسوده قرار بگیرد.

مشهدی شریف گفته است : در نهایت با کسر هزینه های اسقاط بین ۵ تا ۸ میلیون تومان بابت ارزش لاشه به مالکان خودروهای فرسوده پرداخت خواهد شد.

به نظر می رسد این نوع قیمت گذاری لاشه خودرو هیچ جذابیتی حتی برای مالکان خودروهای سواری فرسوده نیز ایجاد نمی کند و اگر قرار است طرحی برای نوسازی ناوگان جاده ای با لحاظ کردن اسقاط کامیون های فرسوده اجرا شود، قیمت گذاری منطقی این کامیون ها با توجه به واقعیت های بازار شرط اول موفقیت این طرح است.

مروری بر سابقه قیمت و قیمت گذاری کامیون های فرسوده
دقیقا یک سال قبل مهرداد حمداللهی مدیرکل دفتر حمل و نقل کالای سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در این زمینه توضیح داده بود که بر اساس آیین ‌نامه اجرایی، قرار بود در برابر هر یک دستگاه کامیون وارداتی، یک دستگاه کامیون فرسوده اسقاط شود؛ اما به دلیل به هم خوردن چرخه عرضه و تقاضا، قیمت کامیون‌های فرسوده‌ای که قرار بود اسقاط شوند، طی یک سال اخیر، افزایش ناگهانی داشته است.

بنابراین رانندگانی که قرار بود گواهی اسقاط را برای کامیون‌های فرسوده ارائه دهند، تا حدودی از این روند منصرف شده ‌اند.یه گفته این مقام مسئول قبلاً گواهی اسقاط ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان بوده، اما عده‌ای دلال با سوءاستفاده از سرمایه رانندگان کامیون که خواهان نوسازی خودروی خود هستند، قیمت گواهی اسقاط را به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان افزایش دادند که چنین مبلغی برای رانندگان بسیار سخت و سنگین است.

از سوی دیگر یک سال قبل محمود مشهدی شریف، رئیس انجمن صنفی مراکز اسقاط خودروهای فرسوده، اعلام کرده بود که وزارت راه و شهرسازی قصد دارد با واریز ۸۰۰ میلیون تومان به حساب خزانه دولت، مجوز تردد کامیون‌های اسقاطی را دریافت کند. این اقدام برای دریافت مجوز تردد کامیون‌های اسقاطی، خلاف مصوبه سال ۹۷ هیئت وزیران است.

طبق مصوبه هیئت وزیران، قرار بود در ازای واردات هر کامیون سه سال کارکرده، یک کامیون فرسوده نیز اسقاط شود؛ اما سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، سه تن معافیت برای هر کامیون‌ در نظر گرفته است. برای مثال، در ازای یک خودرو وارداتی ۴۴ تنی، خودرویی با وزن ۴۱ تن قابل اسقاط خواهد بود، اما خودرو‌های موجود وزنی معادل ۲۶، ۳۸ و ۴۰ تن دارند.

مطالب بیشتر

مطالب بیشتر

+ There are no comments

Add yours