رانندگان ترانزیت مدعی شدند: هیج سفارتی به رانندگان ایرانی ویزا نمی دهد

به گزارش کامیون نیوز – تعدادی از رانندگان ترانزیت ایرانی که در مسیر اروپا فعالیت می کنند، در تماس با خبرنگار ما از بروز مشکلات شدید اخذ ویزا برای سفر به اروپا خبر دادند.

آنان در گفت و گو با خبرنگار ما ادعا کردند: تنها سفارتی که به رانندگان ویزای ترانزیت می دهد ایتالیاست و این سفارت کمتر از ۱۰۰ (حداکثر ۷۰ نفر) راننده را در ماه پذیرش و از این تعداد نیز نیمی را به بهانه های مختلف رد می کند.

این رانندگان تاکید کردند که به همین دلیل گاهی برای اخذ ویزای ترانزیت اروپا حتی ۱۱ ماه یا بیشتر در نوبت اخذ ویزا هستند.

به گفته آنان، در غیاب رانندگان ترانزیت ایرانی که در انتظار اخذ ویزای اروپا در مسیرهای دیگر تردد می کنند، کالاها از ایران با ناوگان پلاک گرجستان، ترکیه و .. ترانزیت می شود.

آنان همچنین تاکید می کنند که برخی رانندگان ترانزیت با توجه به مشکلات اخذ ویزای اروپا ، اجبارا به روسیه سفر و با اخذ ویزای روسیه امرار معاش می کنند اگرچه در کشور روسیه نیز مشکلات زیادی رانندگان ایرانی وجود دارد.

این رانندگان یکی از مشکلاتی که در روسیه با آن مواجه هستند را عدم پذیرش EPD صادر شده توسط ایران ذکر و عنوان کردند: چون ای پی دی ایران الکترونیکی نبوده و مورد قبول گمرک روس ها نیست، رانندگان ایرانی به یک شرکت در کشور آذربایجان مراجعه کرده و با التماس و هزینه زیاد، کارنه تیر الکترونیکی دریافت می کنند.

به گفته آنان، متاسفانه با وجود پیشرفت های الکترونیکی صورت گرفته در ایران EPD الکترونیکی صادر نمی شود و به همین دلیل روسیه کارنه تیر ایران را قبول نمی کند.

پیش از این نیز تعدادی از فعالان بخش حمل و نقل جاده ای بین المللی کالا از پرداخت مبالغ هنگفتی بابت عبور از خاک ترکیه به گمرک این کشور خبر داده و در گفت و گو با خبرنگار ما عنوان کردند: به ازای هرچند کیلومتری که از خاک ترکیه عبور کنند مجبور به پرداخت تن کیلومتر آن هم نه به لیر بلکه به یورو هستند و هرچقدر طول مسیر و میزان تردد بیشتر باشد این مبلغ نیز افزایش می یابد.

به گفته رانندگان ترانزیت، برای مثال یک کامیون ایرانی برای رفتن به بلغارستان و در هنگام خروج از خاک ترکیه باید برای رفت و برگشت ۵۲۰ تا ۵۳۰ یورو هزینه پرداخت کند که چیزی معادل ۲۸ تا ۳۰ میلیون تومان است.

به گزارش تین نیوز در آن زمان رانندگان ترانزیت همچنین عنوان کرده بودند: اقدام ترکیه با توجه به شرایط فعلی کشور اتخاذ شده است که به دلیل مشکلات موجود در کشورهای آذربایجان، ارمنستان و گرجستان امکان دسترسی ایران به مسیر ترانزیتی اروپا به عنوان مسیر جایگزین وجود ندارد و ایران در حال حاضر تنها از طریق کشور ترکیه می تواند به اروپا دسترسی پیدا کند.شط

مطالب بیشتر

مطالب بیشتر

+ There are no comments

Add yours