به گزارش کامیون نیوز – رییس هیأت مدیره کانون سراسری انجمن های صنفی رانندگان کامیون های یخچال دار ضمن انتقاد از ورود نهادهای نظارتی به نرخ گذاری در حوزه حمل و نقل اظهار داشت: هزینه های دلاری و درآمد ریالی کامیون داران در آینده ای نزدیک موجب خروج آنها از چرخه فعالیت های اقتصادی خواهد شد.
به گزارش تین نیوز به نقل از خبرخودرو، رییس هیأت مدیره کانون سراسری انجمن های صنفی رانندگان کامیون های یخچال دار ضمن انتقاد از ورود نهادهای نظارتی به نرخ گذاری در حوزه حمل و نقل اظهار داشت: هزینه های دلاری و درآمد ریالی کامیون داران در آینده ای نزدیک موجب خروج آنها از چرخه فعالیت های اقتصادی خواهد شد.
عبدالله خانعلی با اشاره به روزهای پرچالش ناوگان حمل و نقل جاده ای کشور عنوان کرد: کامیون داران سال جدید را با مشکلات بیشتری نسبت به سال گذشته آغاز کردند و سازمان راهداری نیز پس از گذشت دو ماه از سال با افزایش ۳۰ درصدی، نرخ جا به جایی کالا به ازای هر تن کیلومتر را ۵۵۰۰ ریال اعلام کرده است.
وی ادامه داد: متاسفانه سال گذشته حمل و نقل نیز به دستور معاون اول رییس جمهور مشمول نرخ گذاری شد و همواره شاهد هستیم که نرخ تعیین شده توسط سازمان راهداری نیز از سوی نهادهای نظارتی تقلیل پیدا کرده و این حداقل میزان افزایش نرخ موجب عدم همخوانی درآمد و هزینه های رانندگان شده است.
رییس هیأت مدیره کانون سراسری انجمن های صنفی رانندگان کامیون های یخچال دار تصریح کرد: اگر سازمان حمایت و ستاد تنظیم بازار خود را متولی و تعیین کننده نرخ کرایه های حمل و نقل می دانند بهتر است برای اداره ناوگان نیز از کارشناسان خود استفاده کنند.
خانعلی وی با انتقاد از روش تعیین کرایه حمل بار در کشور عنوان کرد: نرخ شاخص کرایه حمل به ازای حمل هر تن کیلومتر در سال ۹۷، ۱۰۳۳ ریال تعیین شد که قیمت هر جفت لاستیک در همان سال ۳ میلیون تومان بود و نرخ جابه جایی کالا در سال گذشته ۴۲۳۳ ریال تعیین شده و هم اکنون قیمت هر جفت لاستیک ۳۳ میلیون تومان است. به عبارتی درآمد کامیون داران از سال ۹۷ تا کنون ۳ برابر و هزینه های آنها ۱۱ برابر شده است.
رییس هیأت مدیره کانون سراسری انجمن های صنفی رانندگان کامیون های یخچال دار با صراحت بیان کرد: قطعا کامیون داران با هزینه های دلاری و درآمد ریالی در آینده ای نزدیک به سرنوشت مالکان اتوبوس دچار شده و از چرخه فعالیت های اقتصادی خارج خواهند شد.
خانعلی با بیان اینکه نیمی از ناوگان جاده ای کشور فرسوده است و ناوگان فعال نیز به واسطه تصمیمات غیراصولی در رکود به سر می برند، افزود: اگر دولت اعتقاد دارد که درآمد حوزه حمل و نقل مناسب است چرا خود به سرمایه گذاری در این بخش اقدام نمی کند و یا زمینه سرمایه گذاری در صنعت حمل و نقل را برای سرمایه گذاران فراهم نمی کند.
وی افزود: سازمان راهداری در تعیین نرخ تن کلیومتر سود سرمایه گذاری خرید کامیون را ۳ درصد و بر پایه اقتصاد مهندسی محاسبه می کند در صورتی که حداقل سود بانکی برای سرمایه گذاری ۲۰ درصد است. در واقع کامیون داران از ترس این آشفته بازار و رشد تورم تمایلی به فروش سرمایه های خود ندارند.
رییس هیأت مدیره کانون سراسری انجمن های صنفی رانندگان کامیون های یخچال دار در ادامه با انتقاد از افزایش هزینه های نگه داری، گرانی و کمبود قطعات یدکی ناوگان جاده ای اذعان داشت: متاسفانه قطعات موجود در بازار به قدری بی کیفیت هستند که رانندگان مدام در حال تعمیر کامیون های خود بوده و استفاده از قطعات باکیفیت نیز با درآمدها همخوانی ندارد. به عنوان مثال قیمت هر جفت لاستیک اروپایی بر اساس نرخ روز یورو حدود ۸۵ میلیون تومان بوده و قیمت لاستیک های چینی نیز کمتر از ۳۰ میلیون تومان نیست.
خانعلی اظهار داشت: عدم تناسب درآمد و مخارج در حوزه حمل و نقل بار تمایل رانندگان به حمل کالاهای اساسی و نهاده های دامی را کاهش داده است چراکه با نرخ فعلی تن کیلومتر حمل یک تن بار نیز برای کامیون داران صرفه اقتصادی نخواهد داشت.
وی تاکید کرد: زیرساخت حمل و نقل با کامیون های ولوو، اسکانیا، بنز، داف و رنو اروپایی ممکن است نه با کامیون های بی کیفیت چینی.
رییس هیأت مدیره کانون سراسری انجمن های صنفی رانندگان کامیون های یخچال دار درباره تاثیر اعتصابات سراسری کامیون داران بر رفع مشکلات این صنف گفت: اعتصاباتی که کامیون داران سال ۹۷ برای افزایش نرخ تن کیلومتر و راه اندازی درگاه ملی اعلام بار و پرداخت کرایه داشتند هنوز بعد از گذشت ۵ سال اجرایی نشده است و در واقع چون اعتصابات هدفمند و مدیریت شده نیست بر رفع مشکلات این بخش تاثیری نخواهد داشت.
خانعلی تصریح کرد: سازمان راهداری در حالی عوارض جا به جایی کالا را از ۴ درصد به ۹ درصد افزایش داد که قرار بود ۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار لازم برای بازسازی جاده های کشور را از این محل تامین کند اما نه تنها اقدامی برای بازسازی جاده ها صورت نگرفت بلکه اخیرا اعتبار لازم برای نوسازی جاده ها را ۱۹۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرده است.
وی ادامه داد: سازمان راهداری از طرفی با هدف کنترل نرخ تورم مانع افزایش نرخ تن کیلومتر می شود و از طرف دیگر مجوز واردات لاستیک و روغن موتور به کامیون داران می دهد.
رییس هیأت مدیره کانون سراسری انجمن های صنفی رانندگان کامیون های یخچال دار درباره تاثیر تحریم های خارجی بر رکود صنعت حمل و نقل گفت: اگر تحریم های خارجی بر ناوگان جاده ای تاثیرگذار بوده چگونه ۳۰ هزار دستگاه کشنده اروپایی وارد کشور شده است. لذا باید گفت مشکلات اقتصادی کشور چه در حوزه حمل و نقل و چه در سایر بخش ها نه از تحریم های خارجی بلکه از تحریم های داخلی نشأت می گیرد.
+ There are no comments
Add yours