معرفی قوی‌ترین کامیون‌بوژیکش‌ایران،کامیون بنز تیتانbenz titan

به گزارش کامیون نیوز – کامیون های بنز اتاق ال در که در دهه هفتاد میلادی تولید گردیدند در انواع موتور شش هشت ده و دوازده لیتری تولید شدند.

نسخه های هشت و بنز ده سیلندر آنان نیز در همان سال ها با صورت صفر کیلومتر یا کارکرده به روش های گوناگون وارد کشور گردید که به بنز های ده سیلندر معروف بودند.

در این میان تعداد بسیار اندکی (به گفته ایی ۳۰ عدد) کامیون بنز اتاق ال سری تیتان نسخه کامیون فوق سنگین نیز وارد کشور گردید.

کامیون های بنز تیتان همان اتاق سری ال را دارا بودند اما از نظر موتور گیربکس دیفرانسیل و شاسی کاملا متفاوت با دیگر کامیون ها بودند.

این کامیون حدود ۳۵ تا ۴۰ سال است که در کنار ماک های آر۶۰۰ زیر سنگین پایه اصلی حمل و نقل بار های فوق سنگین در کشور هستند و هنوز هم هیچ جایگزینی برای این کامیون ها پیدا نشده است.

ویژگی های کامیون بنز تیتان

کامیون بنز تیتان با نوع محور بندی خاص خود که سه محور و سه دیفرانسیل بحساب می آید بسیار کامیون منحصر به فردی در زمان تولید خود بوده است ،معمولا کامیون ها با آرایش محوری ۶×۶ برای استفاده در استفاده معابر سخت تولید می‌گردند.

کامیون های بنز تیتان با دارا بودن یک شاسی سه لایه برای حمل سنگین ترین بار ها آماده هستند.

کامیون های بنز تیتان دارای دیفرانسیل های اختصاصی ۱۲ پین مرسدس بنز هستند نه دنده درشت ترین نوع دیفرانسیل بحساب می آید و برای کشش بار های فوق سنگین بسیار کاربری است.

کدام کامیون قوی تر است ؟

در این بخش قصد داریم به نکته مهمی بپردازیم که احتمالا برای شما جالب است.

قوی ترین و توانمند ترین بودن کامیون برای حمل بار های فوق سنگین و استفاده در حمل و نقل کامیون بوژی کش صرفا به معنای اسب بخار تولیدی موتور نیست.

برای درک این موضوع در نظر داشته باشید بعنوان مثال یک کامیون اسکانیا آر۵۶۰ آیا توانایی حمل بار و یا کشش بار با وزن پانصد را دارد ؟

پاسخ خیر است ؛چرا ؟!

دلیل این است که توانمندی و قدرت مندی کامیون صرفا محدود به اسب بخار تولیدی موتور نمی‌شود بلکه گیربکس و دیفرانسیل هستند که مشخص می‌کنند هر کامیون میتواند چه میزان بار و وزن را حمل و یا تحمل کند.

در واقع نوع گیربکس و دنده های آن،نوع دیفرانسیل و اینکه قدرتی و یا سرعتی باشد و نوع شاسی و حتی آلیاژ بخش های ارتباطی مهم مانند گاردن و شاسی است که مشخص می‌کند هر کامیون می‌تواند چه میزان بار را حمل کند.

برای همین است که یک کامیون ماک با توان تولید ۳۳۰ اسب بخار یک بار ۶۰۰ تنی را جا به جا می‌کند اما بعنوان مثال کامیون اف اچ ۵۰۰ با ۵۰۰ اسب بخار نمی‌تواند چنین محموله ای را حتی از جای خود تکان دهد.

مشخصات فنی بنز تیتان

موتور این کامیون از نوع موتور ۱۲ سیلندر ۱۸ لیتری است که پرحجم ترین موتور دیزلی بر روی کشنده های ایران بحساب می آید.

این موتور توانایی تولید ۵۵۰ اسب بخار قدرت و ۲۳۰۰ نیوتون متر گشتاور را داراست.

در رابطه با بزرگی این موتور جالب است بدانید ۶۰ لیتر میزان ظرفیت روغن کارتل آن است و حدود ۱۲۰ لیتر آب نیز در مجموع دو رادیات و سیستم خنک کاری این کامیون جای می‌گیرد.

در نظر داشته باشید این کامیون بجز رادیات اصلی یک رادیات و توربین جداگانه پشت کابین دارد که مسئول خنک کاری آب و روغن کامیون هستند.

طبق گفته راننده اگر این کامیون یک روز کامل روشن و در حال فعالیت باشد حدود ۶۰۰ لیتر گازوئیل را در ۱۲ ساعت مصرف می‌کند.

گیربکس کامیون بزن تیتان

گیربکس این کامیون از نوع هجده سرعته دستی زد اف است و تفاوت ان گیربکس ها معمولی در این است که سیستم کمک اضافی را دارد که باعث می‌شوند دنده ها سنگین تر و درشت تر به اصطلاح تعویض گردند.

مطالب بیشتر

مطالب بیشتر

+ There are no comments

Add yours