بررسی و مشخصات فنی کامیونت آمیکو (Amico)

به گزارش کامیون نیوز –  کامیونت آمیکو اولین خودرو تولید شده در کشور ایران است. این نوع کامیونت قابل صدور به اتحادیه اروپا است. تاکنون هیچ خودرویی ‌در ایران نتوانسته است استانداردهای 88 گانه را اخذ کند. تمامی ‌کامیونت ‌های مونتاژ ایران و حتی کامیونت های وارداتی از ژا‌پن فقط دارای استانداردهای ۵۵ گانه هستند. این نوع کامیونت به تجهیزات پیشرفته سوخت رسانی CNG مجهز است و گواهینامه اصلی را از مؤسسه TUV دریافت کرده است.

هیچ یک از ‌کامیونت ‌های چینی و حتی ژاپنی به قفل دیفرانسیل اتوماتیک مکانیکی (Diff. Look) مجهز نیستند. فقط ‌‌کامیونت های آمریکایی مثل فورد و شورلت و در ایران نیز ‌کامیونت آمیکو، به این نوع قفل دیفرانسیل ساخت آمریکا مجهز شده اند شاسی کامیونت آمیکو جهت امنیت و ایمنی بیشتر سرنشینان، مثل اتومبیل‌های پیشرفته اروپایی در قسمت جلو به چهار مرحله ضربه گیر مجهز شده است. همه کامیونت ‌های چینی وارداتی و مونتاژ شده، بر اساس استاندارد یورو 4 هستند. درحالی ‌که کامیونت آمیکو با استاندارد یورو 5 و 6 تولید می شود.

در انتخاب کیفیت قطعات متشکله کامیونت آمیکو، دقت و مهارت بسیاری به منظور افزایش کیفیت اعمال شده است. تمامی ‌تجهیزات‌‌ و امکانات رفاهی این نوع کامیونت مثل کامیونت های رده اول دنیا طراحی شده است. کامیونت آمیکو از نظر راحتی، نرمی، بزرگ بودن فضای داخل کابین و بزرگ بودن اتاق بار، آسایش بهتر و بیشتری را نسبت به کامیونت ‌های ژاپنی موجود در بازار برای سرنشینان فراهم می کند.

ویژگی های بارز کامیونت های آمیکو

 

  • کامیونت آمیکو در برابر شرایط آب و هوایی بسیار مقاوم است.
  • قدرت موتور این نوع کامیونت در مقایسه با اسکلت ماشین بسیار زیاد است.
  • برای حمل در معادن بسیار مناسب است و مورد رضایت رانندگان واقع شده است.
  • در سرازیری و سربالایی، قدرت و توانایی حمل چندین تن بار را دارد.
  • صاحبان کامیونت آمیکو به دلیل استحکام و مقاومت بسیار بالای خودرو، برای فروش یا تعویض آن تمایل کمتری دارند.

اتاقک آن از پلاستیک فشرده ساخته شده است. زیرا در شرایط سخت و سنگی جاده باید مقاوم باشد.

بررسی مشخصات فنی موتور کامیونت آمیکو

جهت بهینه سازی موتور های کامیونت آمیکو از دانشمندان و مهندسان رشته صنعت و مکانیک کمک گرفته شده است. در ادامه به برخی از خصوصیات موتور این نوع کامیونت اشاره می کنیم.

  • موتور کامیونت آمیکو در انواع مختلف آن شش سیلندر دارد.
  • گیربکس این نوع کامیونت دارای دوازده دنده به جلو و دو دنده به عقب است.
  • قوای محرکه موتور بسیار قوی است.
  • قدرت موتور این نوع خودرو برای جابجایی سنگ معدن مناسب است.
  • تمام موتور های ماشین های ساخت شرکت امیکو جزء رده موتور های ماشین های سنگین محسوب می شوند.

انواع کامیونت آمیکو

 

شرکت آمیکو گام مهمی را در جهت تولید کامیونت های با کیفیت و مرغوب برداشته است. هر چقدر که کیفیت و امکانات کامیونت بیشتر باشد، شرایط بهتری برای آسایش و راحتی رانندگان فراهم می شود. کامیونت آمیکو در دو نوع  5 و6  تن تولید می شود. کامیونت های 5 و 6 تن آمیکو با داشتن قیمت مناسب، زیبایی و کارایی زیادی که دارند، جایگاه مناسبی را در صنعت ماشین های سنگین ایران به خود اختصاص داده اند. کامیونت های آمیکو توانسته اند، توجه بسیاری از رانندگان ماشین های سنگین را به خود جلب کنند. در ادامه به معرفی برخی از انواع کامیونت های آمیکو می پردازیم.

کامیونت 5 تن آمیکو

کامیونت آمیکو 5 تن با 4 سیلندر، قدرت 90 اسب بخار و حجم محفظه 2771 سی سی، توانسته است جایگاه مهمی را در بین خودرو های باری کشور به خود اختصاص دهد. این نوع کامیونت در قالب کاربری های مختلف مثل کانتینر آب، یخچالی، باری فلزی و انواع دیگر در بازار خودرو های سبک باری عرضه می شود.    کلاچ کامیونت 5 تن آمیکو به صورت  تک صفحه ای خشک دیافراگمی با نیروی هیدرولیکی طراحی شده است. ظرفیت کابین فلزی تاشو این نوع کامیونت، دو نفر سرنشین است.

صندلی راننده در این نوع کامیونت باری به راحتی قابل تنظیم است. از جمله دیگر ویژگی‌های این کامیونت که موجب محبوبیت و فروش بالای آن شده است، می‌توان به قیمت مناسب، هزینه پایین جهت نگهداری، کیفیت بالا و در دسترس بودن قطعات اشاره کرد. بنابراین در شرایطی که واردات خودرو تحریم شده است و قیمت همان تعداد خودروی موجود در بازار نیز سر به فلک کشیده است. کامیونت آمیکو بهترین گزینه جا به جایی و حمل بار به شمار می‌رود.

کامیونت 6 تن آمیکو

 

کامیونت آمیکو 6 تن دارای 4 سیلندر با حجم 2771 سی‌سی است. حداکثر قدرت موتور تولید شده در این نوع کامیونت معادل 110 اسب بخار در نظر گرفته شده است. این سیلندرها با حداکثر گشتاور ۲۸۵ نیوتون متر در تکاپو خواهند بود تا حداکثر سرعت 100 کیلومتر در ساعت را برای این خودروی سنگین به ارمغان بیاورند. موتور این کامیونت، گازوئیل سوز و مجهز به توربو شارژر است. توان بالاروی این نوع کامیونت از شیب، حدود 30% است. طول این کامیونت 598 سانتی‌متر، عرض آن 205 سانتی‌متر، ارتفاع سقف آن از سطح زمین 223 سانتی‌متر و فاصله محورهای جلو و عقب آن 330 سانتی‌متر است.

وزن این کامیونت بدون اتاق، 2300 کیلوگرم است. حداکثر وزن باری که این نوع کامیونت روی محور جلو و عقب می تواند تحمل کند، به ترتیب 2350 و  3750 کیلوگرم می باشد. شاسی نردبانی طبقه بندی شده کامیونت 6 تن، زمینه مناسبی را برای حمل بار حداکثر تا 6000 کیلوگرم یا 6 تن مهیا می کند. به همین علت این کامیونت به کامیونت آمیکو ۶ تنی نام گذاری شده است. این خودرو 2 چرخ در جلو، 4 چرخ در عقب و یک لاستیک زاپاس در پشت کامیونت دارد. به همین دلیل بار قابل تحمل در محور عقب بیش از محور جلو می باشد. صفحه کلاچ کامیونت آمیکو ۶ تنی به صورت تک صفحه ای و خشک است. این نوع صفحه کلاچ به کمک فنر دیافراگرامی و نیروی هیدرولیک کار می کند. گیربکس آن نیز سینکرونیزه مکانیکی است که 6 دنده دارد. 5 دنده گیربکس این نوع کامیونت، برای حرکت رو به جلو و 1 دنده آن برای حرکت رو به عقب با قدرت زیاد در نظر گرفته شده است.

کامیونت آمیکو 2631

 

کامیونت آمیکو 2631 جدید با قدرت حمل بیش از 26 تن بار، جزء قوی ‌ترین  ماشین‌های باری در رده خودش محسوب می‌شود. این نوع کامیونت با دارا بودن سازه هیدرولیک برای حمل و تخلیه بارهایی مثل سنگ، شن، سنگ ریزه، ماسه و نخاله ‌های ساختمانی کارایی زیادی دارد. کلاچ این نوع کامیونت از نوع تک صفحه ای خشک دیافراگمی است که نیروی هیدرولیک آن توسط هوای فشرده تهیه می شود. هیدرولیک گیربکس نیز به کمک هوای فشرده همزمان می‌شود.  جعبه دنده این نوع خودرو شامل چهارده دنده (12 دنده جلو و 2 دنده عقب) است.

نسبت دنده عقب در این مدل کامیونت آمیکو، معادل 99/12 است. اکسل های این خودرو بر اساس تکنولوژی شرکت معروف مان ساخته شده‌اند. وزن اکسل جلو صلب یک تکه‌ای در این کامیونت، هشت تن است. در حالی که وزن هر کدام از اکسل های عقب مرکزی با کاهنده سرتوپی‌ها در این نوع خودرو، حدود 16 تن طراحی شده است. شرکت آمیکو برای نگه داشتن این هیولای سنگین از ترمز های بسیار قوی مثل سیستم های ABS ، EBL و ASR استفاده می کند. سیستم های ترمزی این نوع کامیونت آمیکو، توسط شرکت WAPCO آلمان ساخته می شود. این کامیون ده چرخ دارد. شاسی این خودرو از نوع نردبانی دو لایه ساخته می شود.

کامیونت آمیکو 19 تن

کامیونت آمیکو 19 تن، نخستین بار در سال 1385 به کشور ایران وارد شد. این نوع کامیونت جزء یکی از موفق ترین محصولات شرکت آمیکو محسوب می‌شود. قدرت موتور در این نوع خودرو معادل 290 اسب بخار است. کاربرد این نوع کامیون در معادن مختلف بسیار زیاد است. کاربرد گسترده ای دارد. زیرا قادر است به راحتی بارهای سنگین را جا به جا کند. این کامیون به امکاناتی مثل کولر و بخاری درجا، تهویه مطبوع، 4 آیینه، شیشه برقی و  آیینه گرم کن مجهز است. فاکتورهایی مثل شتاب بالا، توانایی عبور این کامیون از مسیرهای دشوار ،جا به جایی بارهایی با تناژ بالا و همینطور استهلاک کمِ قطعات آن باعث شده است این کامیون در رده ی بالاترین و بهترین کامیون ها قرار بگیرد.

کامیونت های آمیکو آسنا

آمیکو آسنا در اصل یک کامیونت چینی است که در سال 2015 وارد بازار چین شده است. این نوع کامیونت به عنوان یک نمونه میدل سایز در کشور چین به فروش می‌رسد. شرکت ارس خودرو دیزل نیز این کامیونت درشت جثه را از سال 96 به بازار ایران معرفی کرد و پس از اعمال برخی تغییرات فنی روی آن، این محصول را به دست مشتریان داخلی رساند.

آمیکو آسنا یک کامیونت نسبتا بزرگ است که طول آن به بیش از پنج و نیم متر می‌رسد. این کامیون از لحاظ طراحی نمای جانبی به مدل‌های هم ‌رده خود مثل تویوتا، هایلوکس و نیسان فرانتیر شباهت زیادی دارد. در قسمت جلوی این خودرو از چراغ ‌های نسبتا پهن استفاده شده است که چهره‌ای نسبتا قاطع را برای این محصول پدید آورده‌ است. البته طرح چهره آسنا می‌تواند پس از یک فیس ‌لیفت، جذاب‌تر و زیباتر از حالت فعلی شود و افراد بیشتری را به سمت این محصول جذب کند. طرح چراغ ‌ها، جلو پنجره و اِلِمان‌های سپر به نمای کنار خودرو شباهت زیادی ندارد. نمای جلوی خودرو در مقایسه با چهره سایر محصولات هم رده، چندان چشم‌نواز و زیبا به نظر نمی رسد. در طراحی درب ها و پنجره های این نوع خودرو، از خطوط و اشکال هندسی متنوع و جذابی استفاده شده است.

 

گلگیر های برآمده به همراه سایر حجم پردازی‌های پروفیل جانبی نیز بر میزان هیجان نیم رخ کامیونت آمیکو افزوده است. کامیونت آمیکو حدود 5560 میلی‌متر طول، 1840 میلی‌متر عرض و 1830 میلی‌متر ارتفاع دارد. فاصله ی بین محور چرخ‌ها نیز حدود 3405 میلی‌متر است. ارتفاع مناسب این خودرو از سطح زمین سبب می‌شود تا عملکرد آن در حین عبور از مسیرهای ناهموار مناسب باشد. در این صورت کف آن به‌ راحتی با ناهمواری‌های سطح جاده‌های طبیعی برخورد نمی کند. ابعاد محفظه بار آمیکو آسنا، به صورت 180 سانتیمتر طول، 150 سانتیمتر عرض و 52 سانتیمتر ارتفاع است  که در مجموع حدود 1400 کیلوگرم بار را می‌توان در آن جایگذاری کرد.

 

بررسی مشخصات فنی آمیکو آسنا

شرکت ارس خودرو دیزل از یک پیشرانه چهار سیلندر 2.4 لیتری ساخت شرکت ژاپنی میتسوبیشی جهت تامین قدرت این وانت پیکاپ دو دیفرانسیل استفاده کرده است. بدین صورت توان خروجی آسنا حدود 143 اسب بخار قدرت و 210 نیوتن متر گشتاور است. جهت انتقال قدرت در این نوع کامیون از گیربکس 5 سرعته ساخت شرکت زوماکس استفاده می شود. کلاچ این نوع کامیون توسط شرکت والئو ساخته می شود. همین امر موجب شده است که این خودرو نسبت به رقیب چینی اش ارتقای زیادی پیدا کند. آمیکو آسنا یک کامیونت دو دیفرانسیل است. این نوع کامیونت به واسطه بهره‌مندی از ترانسفرکیس می‌تواند نوع و میزان انتقال نیرو به چرخ ها را در سه حالت چهارچرخ نیمه سنگین،  چهار چرخ سنگین و دوچرخ عقب سبک را تنظیم کند.

کامیونت آمیکو آسنا به طور استاندارد علاوه بر بنزین از گاز طبیعی فشرده CNG نیز به عنوان سوخت استفاده می‌کند. به همین دلیل در این کامیونت، یک باک بنزین هفت لایه به ظرفیت 80 لیتر و یک مخزن CNG با گنجایش 70 کیلوگرم، به عنوان مخازن سوخت تعبیه شده است. این وانت پیکاپ بزرگ حدود 10.7 لیتر سوخت در هر 100 کیلومتر مصرف می‌کند که برای خودرویی با این ابعاد و وزن، رقمی تقریبا متعادل و مناسب خواهد بود.

 

کلام پایانی

در این مقاله تلاش کردیم تا  مطالب مفیدی را در مورد خصوصیات و مشخصات فنی هر کدام از انواع کامیونت آمیکو در اختیار شما قرار دادیم. امیدواریم این مقاله توانسته باشد رضایت خاطر شما عزیزان را جلب کند و از مطالب این مقاله استفاده ی کافی را برده باشید.

مطالب بیشتر

مطالب بیشتر

+ There are no comments

Add yours