به گزارش کامیون نیوز – لوله کشی کامیون در واقع مهارتی است که متخصصان باید برای کسب مهارت در این زمینه ابتدا نکات مهمی را درباره لوله کشی ترمزهای بادی، لوله کشی سیستمهای بادی و… بیاموزند.
در لوله کشی کامیون تعمیرات قطعات بادی مانند ترمز، سوپاپ ساعتی و… انجام میشود و مسیرهای لوله کشی از روی نقشه ماشینهای سنگین و کامیون بررسی میشود. وظایفی که در هنگام لوله کشی کامیون انجام میشود شامل نقشه خوانی، عیبیابی و اصلاح سیستم پنوماتیک با دستگاه 3SDP، باز و بست APS، عیب یابی و اصلاح سیستم ترمز، اصلاح کمپروسور باد، اصلاح بخش دیاگ و… است.
لوله کشی سیستم بادی
هنگامیکه متوجه شدید لوله کشی کامیون به چه معناست و با سیستم باد و اجزای سیستم تعلیق کامیون و ماشینهای سنگین آشنا شدید، حالا میتوانید تمامی قطعات سیستم را به طور کامل باز و بسته کنید و مسیرهای بادی که روی نقشههای لوله کشی وجود دارند را بررسی کنید.
افرادی که در زمینه لوله کشی سیستم بادی مهارت دارند باید بتوانند خودرو را تنظیم ارتفاع کند و سپس مشغول به شناسایی کدهای خطا شوند. همچنین باید قطعاتی مانند ترمز و سوپاپ ساعتی را به آسانی و در کمترین زمان ممکن تعمیر کنند. به طور کلی نقشه خوانی و شناسایی مسیر لوله کشی سیستم بادی از روی نقشه اهمیت زیادی دارد و همچنین بهتر است تا با اجزای داخلی سیستمهای بادی آشنا شوید. از جمله اجزای سیستم بادی میتوان به شیر تنظیم، سوپاپ تخلیه، لولههای ارتباطی از هواکش به کمپرسور، کمپرسور و لولههای کشیده شده از کمپرسور به خشک کن اشاره کرد.
پسازاینکه در مخزنهای هوای فشرده، آب در مدت زمان زیادی باقی میماند، لازم است تا فیلتر خشک کن تعویض شود. زیرا منافذ بازی که در فیلترهای هوای موتور قرار دارند باعث نفوذ گردوغبار و آلودگی به درون موتور میشود. در نتیجه هنگامیکه این ذرات از صافیها عبور میکند، باعث ایجاد خوردگی در قطعات کامیون میشود، اما اگر پس از مدتی این ذرات و آلودگیها از سیستم لوله کشی خودرو خارج نشوند، به شکل جامد درمیآیند. در نتیجه رفع این رسوبات دیگر کار آسانی نیست و به تبع هزینههای زیادی برای راننده کامیون و ماشین سنگین ایجاد میکند.
رسوبهای کربنی که در لولههای خارجی پمپ باد ایجاد میشوند معمولاً به دلیل فشار زیاد و دمای بالای روغن تشکیل میشوند. برای رفع کردن این موضوع لازم است تا از فیلترهایی استفاده کرد که میتوانند رسوب را به طور کامل از سیستم لوله کشی کامیون خارج کنند.
لوله کشی ترمزهای بادی
به طور معمول لوله کشی ترمزهای بادی در انواع ماشینهای سنگین و بهخصوص کامیونها و دیگر کشندهها مانند تریلر به کار برده میشود. لوله کشی ترمزهای بادی هنگامی انجام میشود که فشار هوا به اندازه کافی در مخزن باد وجود داشته باشد. سیستم ترمز بادی میتواند ۳ سیستم ترمز اضطراری، ترمز پدال و ترمزدستی را تحت پوشش خود قرار دهد.
از جمله قطعات بسیار مهمی که ترمزهای بادی را تشکیل میدهند، میتوان به فیلتر خشک کن، کمپرسور، جغجغه ترمز، تانک باد و بوستر ترمز اشاره کرد. کمپرسور در ترمزهای بادی میتواند هوای موردنیاز سیستم را فراهم کند و این هوا را به سمت مخزن باد هدایت کند. وظیفه مخزن باد این است که هوای فشردهشده را ذخیره کند.
در بین کمپرسور و مخزن باد، فیلتر خشک کن قرار دارد که وظیفه آن این است تا هوای واردشده به سیستم ترمز را از آلودگیها، رطوبت و روغن تسویه کند. در نهایت وظیفه بوستر ترمز این است که هوای فشردهشده کمپرسور را به نیروی مکانیکی تبدیل کند.
نکات مهم درباره لوله کشی کامیون
هنگام لوله کشی کامیون لازم است به نکات مهمی توجه کنید. این نکات عبارتاند از:
اصلاح سیستم پنوماتیک
برای کنترل کردن ماشینهای سنگین به یک ساختار جامع از حالتهای مختلف سوئیچینگ نیاز است. این کار در نتیجه تأثیر عناصر کنترل، عملکننده و سنسورها در سیستم پنوماتیک است که اصلاح آن در اولویت قرار دارد.
مسیر نصب لولهها
در هنگام لوله کشی کامیون و برای تعیین مسیر شلنگ و لولهها باید به چند نکته مهم توجه کنید. به طور مثال در هنگام لوله کشی کامیون باید توجه داشته باشید که احتمال ضربه و خراشیدگی در شلنگ و لولهها وجود دارد؛ بنابراین بهتر است ابتدا بر روی آنها محافظ خراشیدگی لوله نصب کنید.
نکته دیگر این است که به هیچ عنوان لولهها نباید با لبههای تیز در تماس باشند. همچنین طول شلنگها و لولهها باید به اندازهای باشد که احتمال کشیده شدن آنها از بین برود. نکته بسیار مهم این است که لولهها باید در فاصله زیادی از سطوح داغ نصب شوند. همچنین درصورتیکه از عایقهای حرارتی استفاده نشود، باید این فاصله را رعایت کنید. به این صورت که اگر فاصله بین منبع اگزوز، لوله اگزوز و توربو شارژ ۲۰۰ میلیمتر باشد، فاصله موردنیاز برای گرمکن، موتور، بخاری کابین و لوله اگزوز باید حداقل ۱۰۰ میلیمتر و فاصله بین لوله خنککننده، ریتاردر و موتور نیز باید حداقل ۱۰۰ میلیمتر باشد.
اصلاح سیستم ترمز
از آنجایی که سیستم ترمز معمولاً بسیار حساستر از سیستم پنوماتیک است؛ بنابراین اصلاح این سیستم باید فقط با استفاده از قطعات مورد تائید کمپانیها انجام شود. سیستم ترمز از یک بخش کنترل و یک بخش تغذیه تشکیل میشود. بخش تغذیه آن از یونیت APS تا لوله پایین دست تانک باد ادامه دارد و بخش کنترل تمامی قسمتها مانند سوپاپها و abs تا چرخ را شامل میشود. در صورتی که قصد دارید سیستم ترمز را اصلاح کنید باید خودرو و طول لوله ترمز را نیز بررسی کنید.
باز کردن لولههای ترمز
برای باز کردن لولههای ترمز باید ابتدا لولههای پلاستیکی را فشار دهید. سپس لوله از حالت قفل خارج میشود. بعد از آن باید ابزارهای مونتاژ را دور لوله پلاستیکی ببندید. سپس لوله پلاستیکی را محکم نگه داشته و ابزار مونتاژ را در فیتینگ جا بزنید و در نهایت تا آنجایی فشار را نگه دارید تا لوله پلاستیکی به طور کامل خارج شود.
بستن لوله پلاستیکی
برای بستن لوله پلاستیکی باید ابتدا لوله را فشار دهید و بچرخانید تا در قسمت فیتینگ جای بیوفتد. هنگامیکه لوله جای میوفتد صدای تق آهستهای از خود بروز میدهد. این صدا به این معنی است که لوله به درستی در جای خود قرار گرفته است.
الزامات اصلاح طول لوله و قطر لوله هنگام لوله کشی کامیون
برای اصلاح لوله ترمز باید یکسری الزامات انجام شود. به طور مثال طول لولههای ترمز بین سوپاپ، تانک و تانک باد ۱ و ۲ تا حداکثر ۶ سانتیمتر قابلافزایش است. همچنین لولهها را باید آنقدر محکم کنید تا بتواند در مقابل فشار بسیار زیاد نیز مقاومت از خود نشان دهند. از آنجایی که افزایش طول لوله ترمز در قسمت بالا دست تانک باید انجام گیرد؛ بنابراین هنگام تعویض لنتهای ترمز، قطر لوله جدید نباید از قطر لولهای که هم اکنون موجود است کمتر باشد.
+ There are no comments
Add yours