مقایسه اسکانیا پی ۴۱۰ p410 با ولوو اف ام ایکس ۴۶۰ fmx460

به گزارش کامیون نیوز – ولوو اف ام ایکس ۴۶۰ و اسکانیا پی ۴۱۰، برترین و قوی ترین کامیون های کمپرس در ایران هستند که اف ام ایکس در سال ۹۷ و ۹۸ توسط سایپا دیزل و اسکانیا پی ۴۱۰ در سال ۹۷ توسط ماموت دیزل به تولید رسیده اند .

ولوو اف ام ایکس ،نسل اول سری های اف ام ایکس و آخرین سری اف ام بوده که در ایران به تولید رسیده است ،در سال ۲۰۱۶ ولوو تصمیم گرفت برای مدل های اف امِ معدنی نسخه ویژه ایی را طراحی و تولید کند ،اینگونه بود که سری اف ام با پسوند ایکس تولید شد .

از سری تفاوت های اف ام ایکس با نسخه های معمولی شاسی قوی تر و دیفرانسیل آنها بود و البته با طراحی کمی متفاوت تر ،مثل استفاده از سپر فولادی در طراحی آن که با اف ام های نسخه آر و یا معمولی کاملا متفاوت است .

ولوو برای تبلیغات اف ام ایکس ۴۶۰ ویدئو های زیاد و زیبایی را تولید کرد که در قسمت انتهای متن برای شما درج کردیم و میتوانید ببینید .

در مقابل سری پی ۴۱۰ را مورد بررسی قرار داده ایم که آخرین سری اسکانیا است که در ایران مونتاژ شده است.سری پی نسخه ایی از کامیون های اسکانیا است که در حمل و نقل های کوتاه تر استفاده میشود و مختص تناژ های پایین تر نسبت به سری های دیگر اسکانیا است.

سری پی ۴۱۰ قوی ترین کامیون باری مونتاژ شده در ایران است که این کامیون با شاسی کمپرس در ایران عرضه شده است .

موتور

موتور هر دو کامیون نسخه ۱۳ لیتری شش سیلندر است ،موتور اف ام ایکس نسخه ۴۶۰ اسب بخاری بوده که ۲۳۰۰ نیوتون متر گشتاور تولید می‌کند و موتور پی نسخه ۴۱۰ اسب بخاری است که ۲۱۵۰ نیوتون متر گشتاور تولید می‌کند.

استاندارد آلایندگی موتور اف ام ایکس یورو پنج ای ای وی دار است و استاندارد آلایندگی موتور پی ۴۱۰ یورو چهار است .

هر دو موتور مجهز به خفه کن هستند اما موتور ولوو دارای ترمز موتور سه زمانه است که در موتور اسکانیا این قابلیت وجود ندارد .

هر دو کامیون موتور مجهز به توربو شارژ و اینترکولر هستند . سیستم کاهنده آلایندگی ولوو مجهز به اس سی آر و اسکانیا مجهز به دی پی اف است .

 

گیربکس

گیربکس هر دو کامیون نسخه دوازده سرعته اتوماتیک است ،گیربکس ولوو نسخه vt2612f است و گیربکس پی ۴۱۰ نسخه gr905 است که این گیربکس یک برتری نسبت به گیربکس ولوو دارد و آن تجهیز شدن به اینتاردر پنج زمانه گیربکسی است. هر دو گیربکس گشتاور تا حدود ۲۶۰۰ نیوتون متر را تحمل می‌کنند .

کابین

کابین هر دو کامیون نسخه بدون جای خواب است، در نسخه اف ام ایکس کابین مجهز تر و امروزی تری را می‌بینیم زیرا طراحی سال ۲۰۱۶ است ،اما در سری پی کابین به اندازه ایکس پیشرفته و تجهیز شده نیست ،دلیل اصلی آن هم این است این طراحی سال ۲۰۰۹ شروع شده و چند بار تغییرات مختلف در آن داده شده است؛ در واقع باید کابین جدید سری های اسکانیا در این این مقاله با اف ام ایکس مقایسه میشد که ما در ایران از آن مدل کابین هیج کامیونی را موجود نداریم .

اوزان

وزن خالص هر دو کامیون حدود ده تن است و وزن ناخالص مجاز اف ام ایکس ۴۰ تن و پی ۴۱۰ حدود۴۱ تن است .
دیفرانسیل

هر دو کامیون جفت دیفرانسیل هستند .

دیفرانسیل ولوو اف ام ایکس از نوع توپی طلا است که سرسخت ترین دیفرانسیل ولوو در ایران است و برای استفاده در کار های معدنی تولید شده و در کامیون های جفت دیفرانسیل ولوو مثل اف اچ ۴۲۰ و ۴۴۰ نیز مورد استفاده قرار گرفته است.

دیفرانسیل پی ۴۱۰ نیز از نوع دیفرانسیل های معدنی و سرسخت اسکانیاست، که در آر ۴۶۰ های جفت دیفرانسیل و پی ۳۶۰ های کمپرس قابل مشاهده هستند.

سیستم ترمز

هر دو کامیون در محور های عقب ترمز کاسه ایی را دارند و البته هر دو مجهز به سیستم abs و ترمز ضد لغزشtcs نیز هستند .

تجهيزات استاندارد SCANIA P410 CB6x4 قفل كن و جفت كن ديفرانسيل، کروز کنترل(سیستم تنظیم سرعت)، پيش گرمكن سوخت، پیش گرمکن ادبلو، سيستم تهويه مطبوع، فرمان با قابلیت تنظیم در دو جهت
تجهیزات ویژه اف ام ایکس

سیستم تنظیم خودکار سرعت ،بخاری درجا ،سیستم صوتی با قابلیت اتصال های مختلف ،بالا بر شیشه ها برقی و گرم کن آینه، قفل کن و جفت کن دیفرانسیل ها

مطالب بیشتر

مطالب بیشتر

+ There are no comments

Add yours